RallyNieuws
Stephane Levebvre & Xavier Portier - Citroen C3 R5 - Rally van Haspengrouw 2022
Stephane Levebvre & Xavier Portier - Citroen C3 R5 - Rally van Haspengrouw 2022

Machtig startveld voor de South Belgian Rally

Zaterdag staat de tweede wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship op het programma. De tweede editie van de South Belgian Rally, verreden in de schitterende regio van Vresse-sur-Semois, kan rekenen op een prachtig startveld. Het bewijs dat het natuurlijke en snelle parcours in de smaak valt bij de piloten.

De South Belgian Rally is dit seizoen erg compact. De wedstrijd start zaterdag om 8:00u en rond 18:40u wordt de eerste wagen op het finishpodium verwacht, na 12 klassementsproeven, goed voor 151 kilometers tegen de klok.

Armada

Alle piloten die in Haspengouw punten scoorden in de topklasse, zijn opnieuw van de partij. Maar, ze zijn niet alleen, want in totaal komen maar liefst 18 Rally2-wagens aan de start in Vresse-sur-Semois. De armada’s van Citroën en Skoda zijn aan elkaar gewaagd, met elk zes teams aan de start. Citroën kan rekenen op de Franse leider in het kampioenschap, Stéphane Lefebvre, die meer geluk hoopt te hebben dan Nicolas Ciamin, die vorig jaar als gastrijder meteen door technische problemen werd geveld. Maxime Potty, vorig jaar net naast het podium, mikt deze keer met een C3 Rally2 hoger, net als Cédric De Cecco, die kennis zal maken met de proeven in de Semois. De drie overige C3’s worden ingezet door de Nederlandse vrienden Jos Verstappen, leider in de BRC Master Cup, Richard Pex en Roger Hodenius, die debuteert in de rallysport.

Stéphane Lefebvre zal vooral moeten uitkijken voor de Skoda-boys die gebrand zijn op een revanche. Ghislain de Mevius was vorig jaar nutstanding in de South Belgian Rally, waar ook Adrian Fernémont veel parcourskennis heeft. De titelverdediger wil schitteren, net als Gino Büx, die knap debuteerde met een tweede plaats in Haspengouw. Bastien Rouard en Eric Cunin streden vorig jaar ook al voor de ereplaatsen in Vresse-sur-Semois, waar ook Tobias Brüls zijn seizoen zal openen met een Fabia Rally2 Evo.

Vergeten

Vice-kampioen Grégoire Munster is het speerpunt van Hyundai. Hij wil zijn vroege sortie van vorig seizoen snel doen vergeten. Voor Emile Breittmayer wordt het een kennismaking met de Hyundai i20 Rally2. We kijken ook uit naar de eerste chrono’s van Sébastien Bedoret met de Ford Fiesta Rally2 Evo. Bedoret wil opnieuw een gooi doen naar de titel. De andere Ford Fiesta’s worden ingezet door Nicola Stampaert, Jimmy D’hondt en Johnny Poelmans.

Kortom, een schitterende affiche in de topklasse, maar hou op deze snelle proeven met veel grip ook de GT’s maar in het oog. Maar liefst zes Porsches zullen de soundtrack van de South Belgian Rally verzorgen, aangevoerd door Cédric Cherain, Glenn Janssens, Romain Delhez, Christophe Daco, Tuur Vanden Abeele en Henri Schmelcher. Stefaan Prinzie wil graag, net zoals vorig jaar, het duel aangaan met enkele Porsches in zijn Alpine A110 RGT. Ook Chris Vandamme is er weer bij met zijn prachtige Franse GT.

Het is maar een greep uit het moois dat aan de start komt in Vresse-sur-Semois, waar het spektakel ook verzorgd zal worden door de negen BMW’s in de M-Cup, de vijf juniors en de smaakmakers van de Stellantis Rally Cup.

Kortom, deze South Belgian Rally mag je niet missen, want het belooft een geweldig spektakel te worden!

Bron: BRC Media

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com