RallyNieuws
Mads Østberg

Mads Ostberg met C3 R5 in WRC2 Pro

Onlangs werd door de FIA het WRC2 Pro kampioenschap geïntroduceerd. Een kampioenschap waarin professionele teams, het tegen elkaar zullen gaan opnemen. Mads Ostberg, die na het seizoen 2018 zijn zitje bij het WRC team van Citroën Racing verloor, maakte bekend het complete seizoen in het WRC2 Pro kampioenschap af te zullen gaan werken. Daarbij zal hij gebruik maken van de Citroën C3 R5, welke geprepareerd wordt door het Belgische DG Sport. De rally van Zweden, de tweede ronde van het wereldkampioenschap rally, zal zijn eerste wedstrijd worden.

Passie

Na de stoelendans, waarin Sébastien Ogier de hoofdrol speelde, bleek er geen stoel meer beschikbaar te zijn voor Mads Ostberg. Citroën Racing koos voor Sébastien Ogier en Esapekka Lappi als de rijders voor de twee C3 WRC’s en bedankte daarbij Mads Ostberg voor bewezen diensten. Een derde auto was na het stopzetten van de sponsoring door Abu Dhabi geen optie meer. “Ik moet bekennen dat ik hier teleurgesteld over was,” laat Mads Ostberg weten. “Ik realiseerde me dat ik in 2019 niet meer op het hoogste niveau zou kunnen strijden. Het is voor mij meer dan werk, het is een passie. Het zit in mijn bloed!”

Uitdaging

Ondanks dat er voor Mads geen plaats in het WRC-team heeft weten te bemachtigen voor het seizoen 2019, kijkt hij tevreden terug op de samenwerking van de afgelopen drie jaren. “Dat is voor mij één van de belangrijkste redenen om voor deze optie te kiezen. Het zal nog een hele uitdaging worden, ik heb geen enkele ervaring met deze auto en het duurt niet lang meer voordat onze eerste rally van start gaat. Het zal druk worden. Onze focus zal vooral liggen op het ontwikkelen van de auto en hopelijk het binnenhalen van de eerste overwinning met de C3 R5 in het WRC2. Met de kennis van Citroën Racing en mijn ervaring moet dit mogelijk zijn!

Navigator

Wel een nieuw team en een nieuwe auto, maar de navigator zal hetzelfde blijven. “Torstein Eriksen heeft zichzelf als een harde werker bewezen, meer dan goed genoeg om op elk niveau te kunnen strijden.”

Test

Terwijl de andere teams aan het testen zijn voor de komende Rallye van Monte-Carlo, zit Mads Ostberg thuis. “Ik ben bezig mijn test schema te plannen voor de rally van Zweden. Er is nog veel te doen in heel weinig tijd. Ik zal eind januari mijn eerste kilometers in de C3 R5 kunnen maken. De Rally van Hadeland op 27 januari geldt als een test voor Zweden.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com