RallyNieuws
Eureol Veka MAN team - Dakar 2015

Makkelijke etappe brengt rust

Bron: Eurol Veka MAN

Het Eurol Veka MAN team reed de trucks van Calama naar Salta met vandaag dik 500 kilometer verbindings route en een special stage van 358 kilometer. Momenteel krijgen we nog steeds mondjes maat informatie uit het bivak, gisteren was het de gehele proef droog maar in het bivak was code rood opgegeven door de vele regen die in hele korte tijd viel waren er veel problemen voor de organisatie maar ook de teams deden veel moeite een droog plaatsje te vinden. Werken aan de MAN’s zal dan ook geen pretje zijn geweest.

Steven Rotsaert finishte op een 24e plaats het is verrassend hoe goed hij de subtop kan volgen met zijn zwaardere MAN, Steven geniet van de proeven het is hard werken maar als team zijn we een eenheid en hopelijk gaan we Loprais naar het podium begeleiden.

Marcel van Vliet reed zijn MAN als 13e over de finish, 7 trucks finishte met een verschil van minder dan 2 minuten, dat gaf ook wel de eenvoud van de etappe aan.

Ales Loprais deed goede zaken door de pech van een van de Kamazzen is het podium dichterbij gekomen Ales staat nu op een kleine 30 minuten van de nummer drie in het algemeen klassement de Rus Karginov. Loprais finishte als vierde had wat kleine problemen met de balans in de truck na een hoge jump, ik ben blij dat we gefinisht zijn we gaan vanavond de afstelling nakijken zodat we morgen onze missie kunnen vervolgen.

Vandaag gaat de proef van Salta naar Termas Rio Hondo 320 kilometer verbinding met daartussen 194 kilometer op snelheid, met nog drie klassement proeven te gaan komt de finish in zicht.

Uitslag klassementsproef 10
1 Eduard NikolaevKamaz
4 Ales LopraisMAN4.42
13 Marcel van VlietMAN21.26
24 Steven RotsaertMAN 40.48

Stand na dag 10 trucks
1Airat MardeevKamaz
4 Ales LopraisMAN1.22.10
8 Marcel van VlietMAN4.21.39
15Steven RotsaertMAN9.37.15

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com