RallyNieuws

Mammoet Rallysport op dreef naar Dakar 2014

Dakarteam Mammoet Rallysport timmert hard aan de weg naar de zwaarste race ter wereld. Tientallen teamleden en vrijwilligers werken met man en macht aan de twee nieuwe GINAF-trucks waarmee coureurs Martin van den Brink en Pascal de Baar de strijd met de internationale competitie willen aangaan.

Liefhebbers van de motorsport weten dat januari steevast de maand is waarin de loodzware Dakarrally wordt verreden. De traditionele Parijs-Dakar wordt komend jaar opnieuw op het Zuid Amerikaanse continent verreden in de landen Chili, Peru en Argentinië. Sinds 2009 strijd Mammoet Rallysport mee in het truckersklassement. Aanvankelijk met één truck, maar het team is inmiddels doorontwikkeld en verscheept in november maar liefst vijf voertuigen naar het Delta Dock te Buenos Aires: twee racetrucks, twee assistentietrucks en een pers auto.

Het rallysportteam is gestationeerd in het Veluwse Harskamp. De gerenoveerde werkplaats is momenteel toneel van vele tonnen kaal staal die de frames van twee immense racemonsters moeten gaan worden. Coureur en teamleider Martin van den Brink laat weten alle vertrouwen te hebben in zijn leger vrijwilligers: “Je zou het misschien niet zeggen, maar we zijn al een aardig eind op weg. Onze mannen werken avond aan avond en het team is aardig uitgebreid. Dat moet ook wel, want we nemen een extra truck mee..” De vertrouwde Ginaf van Martin van den Brink wordt volledig opnieuw opgebouwd. De snelle-assistentietruck is verruild voor een tweede competitieve racetruck waar coureur Pascal de Baar in zal plaatsnemen. Het Rallysportteam heeft daarmee voor het eerst twee racetrucks aan de start van Dakar staan. “We vergroten daarmee onze kansen op succes voor onze sponsors, daarnaast is het voor mij ook een nieuwe uitdaging” laat Van den Brink weten. Naast Mammoet is smeermiddelproducent Eurol in het Dakar-avontuur van het Harskampse team gestart.

De agenda voor de komende maanden staat in het teken van het afbouwen van de trucks. Op 10 november zal de compleet vernieuwde Dakar-karavaan van Mammoet Rallysport te zien zijn op de RTL GP PreProloog; het grootste Dakar-evenement in Europa dat voor de tiende maal in Valkenswaard wordt verreden. “Onze trucks moeten dan echt racen, en de week daarop hebben we onze teampresentatie. De druk is hoog, en de deadline strak… Maar we hebben voor hetere vuren gestaan” noemt teammanager Peter Verburgh. Het team zal daarvoor de nodige nachtjes moeten missen, maar het resultaat mag er dan ook zijn. “Wanneer die twee machines straks voor het eerst weer starten weten we allemaal weer waarvoor we het doen…” De extreme machines worden in november tentoongesteld bij de thuisbasis in Harskamp. Tot die tijd is er werk aan de winkel…

Bron: Mammoet Rallysport

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com