RallyNieuws
Mammoet Rallysport - Renault Sherpa
© Rallymaniacs / Mammoet Rallysport - Renault Sherpa

Martin van den Brink gaat strijd aan met de toppers

Martin van den Brink zal in navolging van Team de Rooy en het Russische Kamaz-team ook met een zogenaamde Torpedo-truck van start gaan in de Dakar Rally van 2017.

De nieuwe Renault Sherpa, die in 4 maanden tijd compleet ontwikkeld is door MKR uit Tsjechië met de input van Martin en Pascal de Baar, wordt in juli voor het eerst ingezet in de Silkway Rally in Rusland.

Afgelopen week heeft Martin de Renault uitvoerig getest. Op een militaire basis kwamen tijdens deze geheime test de enorme verschillen met de vorige truck naar voren. “Op de militaire oefenbaan, waar een piste ligt van 20 kilometer zand met kuilen en hobbels reden we 1 minuut sneller dan met de oude truck, die ook al zeer snel was.”

Martin geeft aan dat er veel dingen zijn veranderd, maar niet aan de basis. “Die is hetzelfde gebleven als de front truck. Wel hebben we een zeer geavanceerde cabine-vering ontwikkeld in samenwerking met het Nederlandse bedrijf Reiger uit Hengelo. Reiger voorziet de truck ook van de schokbrekers.”

Martin kwam na 300 kilometer testen “helemaal relaxed uit de truck”. De Harskamper glunderde als nooit tevoren. “Ja, ik ben bijzonder tevreden. We hebben dit samen met Gerard Seesing, Mario Kress en Pascal de Baar ontwikkeld.”

Over de belangrijkste verschillen zegt de 45-jarige Harskamper. “Mario Kress heeft de positie van de motor naar het midden van het chassis gebracht op basis van de reglementen voor 2017. Het vermogen en het koppel is nog meer toegenomen. De assen, die in het verleden nog wel eens voor problemen zorgden, zijn ook aangepast.”

Martin gaat de nieuwe Sherpa in de Silkway Rally (half juli) voor het eerst serieus testen. In de rally, die van Moskou naar Peking loopt en 10.000 kilometer beslaat, komt ook Pascal de Baar aan de start. Hij rijdt met de front K520. “We kunnen dan goed zien wat de verschillen zijn. Er komen in Rusland zeven Kamazzen aan de start. Er is dus genoeg concurrentie om te kijken waar we staan.”

Edouard Nikolaev zal de nieuwe Torpedo van Kamaz besturen en Martin kijkt er naar uit om met hem in gevecht te gaan. “We hebben met onze truck een wapen in handen om het gevecht met de toppers aan te gaan. Daar zijn we van overtuigd.”

Als alles goed uitpakt wordt ook de truck van Pascal de Baar en de nieuwe truck van Gert Huzink naar de nieuwste specificaties gebouwd. “In oktober gaan we dan een laatste test afwerken in de Oilybia Rally in Marokko.” In die rally moet Martin zijn titel van afgelopen jaar verdedigen.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com