RallyNieuws
Schoonesdakar - Dakar 2016

Met de finish in zicht begint het te kriebelen bij Schoonesdakar

Het einde komt in zicht! Niet te hard roepen natuurlijk, maar de finish begint wel degelijk te kriebelen bij de mannen van Schoonesdakar team. Vandaag wederom een etappe met hoge snelheid. De verwachting vandaag was dat de etappe eigenlijk ook niet voor gekke dingen zou zorgen in het klassement. Het enige wat kon gebeuren is het kapot maken van je materiaal. Dat is wel gebleken, want dat is toch nog veelvuldig gebeurd.

De dag begon zonnig in San Juan, echter na ongeveer 400 km verbinding gereden te hebben werd de lucht grauwer en opende de dag met regen bij de start van de trucks. Gelukkig was dit van korte duur en brak de zon weer door. Al met al een mooie proef, met veel kappen en wat rivierbeddingen.

Het begin van de proef ging weer voortvarend, direct haalden we een paar mensen in. We werden wel wakker geschud, omdat de truck op 2 wielen terecht kwam en daar nog 2 keer op na stuiterde. Eigenlijk had het een waarschuwing moeten zijn zei Gert-Jan, want later gingen we iets te hard een bocht in en klapten we tegen een rots aan waarbij een band kapot ging. Hierdoor verloren we de mooie tijd die we tot dan toe hadden opgebouwd en kwamen we als 35e binnen.

Balen natuurlijk, maar gelukkig zijn we er weer en kunnen we nu toch echt met vreugde naar morgen uitkijken. Dat podium is toch een mooi mikpunt.

Nog een proefje van 180 km dat nog overleefd moet worden. Overleven is het, want in het algemeen klassement zijn de lakens redelijk vergedeeld en hebben we ons gevonden op een 23e plek. Dat is tenminste als Vick Versteijnen ons niet nog even voorbij steekt, die zit namelijk een kwartier achter ons.

Na de proef zullen we doorgaan naar het Podium in Rosario. Waar alle deelnemers gehuldigd worden en een medaille krijgen. Een mooi fenomeen met een lading aan mensen. We kijken er nu al naar uit!

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com