RallyNieuws
Kris Meeke - DS3 WRC - 2015

Met updates en een nieuwe look verschijnt Citroën in Portugal

Bij het begin van het seizoen stond het Citroën Total Abu Dhabi WRT met een sterk geüpgrade DS3 WRC aan de start in Rally van Monte Carlo. Ook de look was aangepast en moest het 60 jarig bestaan van DS te vieren.

De 1.6 liter turbo motor kwam van de C-Elysée uit het WTCC, een vernieuwde achterspoiler en een de schakelflippers waren weer terug aan het stuur. In de Rally van Portugal staat de DS3 WRC opnieuw met flinke updates aan de start. Vooral de aerodynamica aan de voorkant is aangepast met een nieuwe voorbumper en achtervleugel. Dit moet de luchtweerstand verlagen en de downforce vergroten.

In de nieuwe livery heeft het wit en goud plaats gemaakt voor grijze en zwarte tinten, een beetje rood en wit en een fluorescerend groen accent. Het dak van de wagen is per equipe anders. Zo rijden Meeke en Nagle met een wit dak, grijs voor Ostberg en Andersson terwijl Al Qassimi en Patterson met een rood dak rond zullen rijden.

Het is de grootste update die sinds de eerste homologatie van de DS3 WRC is toegepast. Een bewijs dat de ontwikkeling niet stil staat volgens teambaas Yves Matton. De updates hebben zich volgens hem tijdens de tests in de windtunnel en tijdens testsessies bewezen.

Lees ook: Nieuwe livery voor Citroën Total Abu Dhabi WRT

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com