RallyNieuws
Mike van den Brink & Matthijs Dik - Seat Leon
Mike van den Brink & Matthijs Dik - Seat Leon

Mike’s Autocentrum op stoom met nieuwe auto

Wanneer? Zuiderzeerally? Dat gaat toch nooit lukken? Zomaar een aantal vragen die vanmiddag in Renswoude met één antwoord werden afgedaan: “Jazeker gaat ons dat lukken!” Een zelfverzekerde Mike van den Brink en dito Mathijs Dik, zijn ervan overtuigd dat zij hun nieuwe rallywapen absoluut op tijd rijklaar hebben voor de Zuiderzeerally. “Sommigen hebben er zo hun bedenkingen bij of wij de auto op tijd klaarkrijgen, maar dat gaat ons écht wel lukken!” Mike klinkt strijdbaar. “Zeker weten,” beaamt Mathijs hoofdknikkend.

Doen

Nog maar net terug van het inbouwen van de rolkooi staat op de brug, in de werkplaats van Mike’s Autocentrum, het kale koetswerk van een Seat Leon 1M. “Die had Matthijs al een hele tijd staan en we zouden daar ooit nog eens een keer een rallyauto van gaan maken,” zegt Mike. “Op een gegeven moment dacht ik verdorie, we gaan het gewoon nú doen! Die een middag hebben we de hele auto gestript en korte tijd later stond de Leon bij de bouwer van de rolkooi.”

Plannen

“We bouwen de auto op als een Seat Leon Cupra R volgens Groep A homologatie. Met de 1800cc motor en aangepaste ECU denken we rond de 300pk en ongeveer 280Nm aan koppel uit het blok te kunnen persen. Op het boodschappenlijstje staat bijvoorbeeld ook een dogbox, maar of dat lukt voor de Zuiderzeerally valt nog te bezien. Zo zijn de bestelde schokdempers bijvoorbeeld pas half februari binnen. We gaan hoe dan ook rijden en dan doen we de rest wel voor de Visual Art Rally. Dat is onze thuisrally en ook die willen we gaan rijden met de Seat,” zegt Mathijs.

Verhuur

Als de auto na de Visual Art Rally, die gehouden wordt op 13 april, helemaal op punt is, komt die beschikbaar voor de verhuur, net als de Citroën C2 Groep N en de Mini. “Als ik auto’s voor verhuur aanbiedt, wil ik wel dat ze gewoon goed zijn. Ik test ze dus eerst zelf,” zegt Mike, wijzend op de auto’s die in de werkplaats op klandizie staan te wachten.

Bron: RallyNieuws

Plaats reactie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com