RallyNieuws
Andreas Mikkelsen - ADAC Rallye Deutschland 2017
Andreas Mikkelsen - ADAC Rallye Deutschland 2017

Mikkelsen naar Hyundai maar de stoelendans is nog niet afgelopen

Deze week werd door Hyundai Motorsport bekend gemaakt dat Andreas Mikkelsen het team voor de komende twee jaar zal versterken. De Noor, die sinds het vertrek van Volkswagen Motorsport nog steeds op zoek was naar een zitje als fabrieksrijder, is daarmee in zijn missie geslaagd. Hij zal in de seizoenen 2018 en 2019 zeker alle wedstrijden rijden. Ook de resterende wedstrijden van het huidige seizoen zal Andreas zeker achter het stuur van de i20 WRC kruipen.

Vier

Het team heeft daarmee vier rijders in dienst waarbij zowel Thierry Neuville en Andreas Mikkelsen beide het volledige programma zullen rijden. Dat betekent dus dat Hayden Paddon en Dani Sordo de derde wagen zullen moeten delen. Het team, met als thuisbasis het Duitse Alzenau, is dit seizoen nog in de race voor het kampioenschap bij de constructeurs en wil iedere wedstrijd met de sterkst mogelijke samenstelling aan de start verschijnen. De teambaas van Hyundai Motorsport, Michel Nandan, heeft steeds laten weten dat zowel Paddon als Sordo een contract hebben voor het komende seizoen. Onduidelijk is of dat beide mannen de derde auto zullen moeten delen, of dat Hyundai een vierde auto in gaat zetten. Paddon liet desgevraagd wel weten niet blij te zijn met de situatie.

Gevecht

Dan blijft er nog het gevecht om Sébastien Ogier. Hij wil graag bij M-Sport blijven maar stelde daarbij wel de voorwaarde dat Ford weer terug zou keren. Dit om de ontwikkeling van de Fiesta WRC een boost te geven. Ogier is van mening dat, zonder de support van Ford, de auto niet snel genoeg doorontwikkeld zou kunnen worden en het team zo de boot zal gaan missen. Het team uit Cumbria leek ook Ott Tänak te moeten missen komend seizoen.

Prestaties

De uit Estland afkomstige rijder was in beeld bij het team van Toyota Gazoo Racing. Tänak liet echter weten te kiezen voor M-Sport, aangezien hij daar alles heeft wat hij volgens eigen zeggen nodig heeft, qua team en qua auto. De derde rijder van het Toyota Gazoo Racing, Juho Hänninen, is nog niet zeker van een zitje voor 2018 aangezien zijn prestaties dit seizoen tegen vielen. Men trok reeds aan Ott Tänak, maar die heeft laten weten bij M-Sport te willen blijven. Onduidelijk is daarmee nog of Hänninen mag blijven, of dat het team actief op zoek blijft naar een andere derde rijder.

Team

Malcolm Wilson is er alles aan gelegen om het huidige team te behouden. Elfyn Evans en Ott Tänak hebben bevestigd bij M-Sport te willen blijven. Er is Wilson alles aan gelegen om ook Ogier voor het team te behouden. Daarvoor is hij onlangs bij Ford Motorsport geweest om te praten over een terugkeer in het WRC als constructeur, maar naar verluidt heeft hij hen niet zover weten te krijgen. Dit seizoen betaalt hij het salaris van Ogier, naar verluidt, uit eigen zak. Om hem te behouden gaat de teambaas erg ver, maar niet ten koste van alles, zo liet Wilson weten.

Carte Blanche

Bij Citroën doet men er werkelijk alles aan om Ogier aan zich te binden. Daar heeft Yves Matton van Citroën Sport heeft een ‘carte blanche’ gekregen om Ogier aan zich te binden. Daarnaast trekt het team ook erg aan Sébastien Loeb om terug te keren in het WRC. De Fransman wilde echter eerst een test met de C3 WRC uitvoeren op onverharde ondergrond, nadat hij dit eerder al op asfalt deed. De test op het onverhard was hem goed bevallen, maar op snelle gedeelten was de grip aan de achterkant van de wagen nog niet zoals hij graag had gewild. Vooralsnog is Kris Meeke zeker van een zitje voor 2018 maar zijn teamgenoten zijn nog niet bevestigd.

Mocht Ogier besluiten dat zijn toekomst in Frankrijk ligt, zal er een zitje vrijkomen bij M-Sport. Ook bij Toyota zijn er nog mogelijkheden. Hoe het team uit Frankrijk er uit zal komen te zien is ook nog niet bevestigd. Blijven Paddon of Sordo bij Hyundai nu Mikkelsen daar is bevestigd? Kunnen ze weg of mogen ze weg terwijl er nog een contract is voor 2018?

Het Silly Season gaat daarmee nog even door.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com