RallyNieuws
Mitchel vd Brink & Annemieke Hulzebos - Mitsubishi Lancer Evo IX - Drenthe Rally 2022
Mitchel vd Brink & Annemieke Hulzebos - Mitsubishi Lancer Evo IX - Drenthe Rally 2022

Mitchel van den Brink in TeamNL

Rallyrijder Mitchel van den Brink is door de KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF) geselecteerd voor het Talent TeamNL. De 20-jarige Harskamper wordt nu door het overkoepelende orgaan begeleid en gesteund om de mogelijk volgende stap naar de top in de autosport te kunnen maken.

Mitchel van den Brink is blij met zijn uitverkiezing. “Het is een mooie bevestiging dat ik goed bezig ben. Het is prettig om een nieuwe stap te kunnen maken onder de vleugels van de KNAF.”

Je moet het wel zelf doen

TeamNL wil jonge talenten in de autosport ondersteunen met fysieke en mentale trainingen. Het is een extra middel en steun om proberen de top te halen. Maar dat moet je nog altijd wel zelf doen. Ik ga veel onder begeleiding trainen op Papendal om zo fit mogelijk aan de start te staan van de volgende rally.”

Naast Mitchel van den Brink, namens de sectie rallysport, bestaat TeamNL dit jaar uit Richard Verschoor en Kas Haverkort (beiden sectie autosport). De selectie van Mitchel is na de Dakar Rally 2022 in een stroomversnelling gekomen door de aansprekende prestaties in het Nederlands Rally Kampioenschap. Vooral de vierde plaats algemeen in de Drenthe Rally rond het TT-circuit van Assen heeft de keuzecommissie het beslissende zetje gegeven.

Ook met het oog op bijvoorbeeld de Dakar Rally is een speciale training mogelijk. “Ik kan trainen in klimaatkamers om de weersomstandigheden tijdens de rally’s na te bootsen. Zo hoef je niet meer te acclimatiseren en kan er gelijk gepresteerd worden. Ook krijgen we simtrainingen om onze rijvaardigheid te verbeteren. De financiële steun is beperkt, maar ik hoop door deze topsportstatus deuren te openen naar nieuwe partners.”

Fysieke training in de Spaanse bergen

Volgende week vrijdag vertrekt Mitchel van den Brink naar het Spaanse Valencia om op hoogte te trainen in de bergen “De KNAF werkt samen met Carlos Corell, een gerenommeerde Spaanse trainer. Hij heeft ervaring op het hoogste niveau in de autosport,” zo meldt topsportcoördinator Sanne van Paassen. “Diverse Nederlandse talenten heeft Corell al fysiek klaargestoomd. Gedurende vier dagen werden de talenten aan een vast regime onderworpen. Iedere ochtend beginnen ze om 8.00 uur in de gym voor een activatie, gevolgd door nog twee fysieke trainingen. Hoe zorg je de hele tijd voor de focus, dat je fysiek fit bent en blijft, hoe je echt kan afzien? Juist tijdens de fysieke trainingen speelt het mentale aspect ook een rol. Hoe ga je om met de pijn en blijf je scherp als je al vermoeid bent? Dat is waar die dagen aan gewerkt wordt en we later nogmaals doen.”

Naast de trainingen in Spanje worden de talenten ook in de Zweedse sneeuw fysiek uitgedaagd. Vorige maand was Mitchel al aanwezig voor de KNAF-training in Zweden, Naast conditionele trainingen stonden er twee dagen driften, om de wagenbeheersing op een nog hoger niveau te brengen, op het programma. “Een hele mooie ervaring,” aldus de talentvolle Harskamper.

Vol energie inzetten om budgetten bij elkaar te krijgen

Ook vader, mentor en teameigenaar Martin van den Brink is content met de TeamNL status van zijn zoon. “Ik weet dat Mitchel er alles aan doet om de top te halen en dan is dit een mooie bevestiging. Maar ik weet ook hoe moeilijk het is voor hem en Mammoet Rallysport om een seizoen te kunnen rijden. Ik zal me dan ook dit jaar weer vol energie inzetten om de benodigde budgetten bij elkaar te krijgen. We hopen met de noodzakelijke steun een mooi rallyschema te kunnen rijden in zowel Nederland als in het buitenland. De Dakar Rally blijft ons hoofddoel, maar alles is afhankelijk van ons beschikbare budget.”

Mooie beloning voor Mammoet Rallysport

Mitchel van den Brink maakte eerder al deel uit van de KNAF Academy. “Dat was vanaf mijn vijftiende. Nu is dit een mooi vervolg.” Tot vorig jaar maakte bijvoorbeeld ook Rinus van Kalmthout (VeeKay) deel uit van TeamNL. “Rinus van Kalmthout is na vier jaar gediplomeerd,” zegt Mitchel lachend. “Hij rijdt de Indycar series in Amerika en heeft zijn weg, mede door de activiteiten van TeamNL, daar inmiddels gevonden. Ik ben heel blij met deze kans en hoop dat het een positieve bijdrage kan leveren om verder te komen in de rallysport. Ik vind het bovendien een bevestiging voor mijn vader en alle anderen, die altijd vertrouwen in mij hebben gehad. Maar het is ook een groot compliment voor ons hele team van Mammoet Rallysport. Het is een beloning voor het keiharde werken van al die mensen in de afgelopen vijftien jaar. Ik heb dit zeker niet alleen gedaan en hopelijk maken we samen met al die mensen van ons team nog een volgende stap.”

bron: Mammoet Rallysport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com