RallyNieuws
Wesley Stevens & Mart vd Heuvel - Peugeot 206 RC - Shortrally Kasterlee 2019
Wesley Stevens & Mart vd Heuvel - Peugeot 206 RC - Shortrally Kasterlee 2019

Moeilijke maar mooie wedstrijd goed door Stevens Rallysport volbracht

Sinds 2015 was het team van Stevens Rallysport niet meer aan de start verschenen van wellicht de mooiste rally van België: de East Belgian Rally in en rondom Sankt-Vith.

Werk

Dit jaar werd er weer besloten om aan de start te verschijnen en daarmee de finish van deze moeilijke rally nu wel te halen. Vanwege zijn werk was het helaas voor Wesley niet mogelijk om deel te nemen, waardoor ze in Michiel Sanders een goede navigator vonden om bij Wim in te stappen.

Na een goede verkenning op vrijdag werd er op zaterdagochtend rond 10:00u gestart voor 12 uitdagende proeven. Vanwege de regenval in de nacht waren de proeven erg glad en dat is niet Wim zijn specialiteit. Echter, ondanks de natte wegen en al uitgereden proeven, zat de equipe er meteen goed in. De samenwerking tussen rijder en navigator klikte meteen goed en alles kwam goed door.

Modder

Op de service werd er alleen veel modder verwijdert en verder niks geks gevonden, zo ging het de hele dag door. Het enige dat werd vervangen waren de banden, want in de loop van de middag werden de proeven steeds droger. Hierdoor voelde Wim zich meer op zijn gemak en dat was te zien aan de tijden. Deze waren aanzienlijk sneller dan de eerste keer.

Voor de laatste boucle werd de lampenbak gemonteerd aangezien deze in het donker werden afgewerkt en donker was daar ook echt donker. Sporadisch was er een lantaarnpaal te bekennen en ook andere richtpunten waren bijna niet te vinden op de smalle en snelle wegen. Dit was een van de dingen waarvoor ze weer terug waren gekomen, het rijden in het pikkedonker over deze proeven.

Parc Fermé

Na de finish van de laatste proef werd er besloten om niet het Parc-Fermé in te gaan, waardoor ze niet in de officiële uitslag te vinden zijn. Het complete team voelt echter dat ze zijn ze gefinisht op een mooie dertigste plaats algemeen en vijfde in de klasse RC4.

Moeilijk was het ook want op donderdagavond werd bekend dat sponsor en vriend Jos Bergman helaas de strijd die hij vocht had verloren. We hebben getracht hem een zo goed mogelijk laatste groet te bezorgen in zijn geliefde spelletje en zullen hem dan ook zeker gaan missen op de paden.

Rust zacht Jos, je zal nooit vergeten worden!

bron : Stevens Rallysport

foto: archief

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com