RallyNieuws
Nissan 350Z - Roel van der Zanden

Mooie seizoensafsluiter voor Roel van der Zanden in Hengelo

Zondag 2 november werd in de omgeving van Hengelo (Ov.) de laatste ronde van het Nederlands Rallykampioenschap, de Conrad Euregio Rally, verreden. Het VDZ Racing Team stond, met coureur Roel van der Zanden en de kersverse nieuwe navigator Ilse van de Sande, ook aan de start van de listige wedstrijd in het oosten van het land.

De Conrad Euregio Rally werd in het verleden veelal geteisterd door wisselende weersomstandigheden. Hoe anders was het dit jaar. Onder lenteachtige temperaturen en een stralende zon lagen er tien uitdagende klassementsproeven op de deelnemers te wachten.

Gestart met nummer 24 op de ramen van de Nissan 350Z begon Roel sterk aan de wedstrijd. Na de eerste vier klassementsproeven moest hij alleen Antoine Biesheuvel voor zich dulden in het Nissan klassement en die positie wist hij, ondanks wat problemen met de aandrijfassen van de Nissan, gedurende de volgende vier klassementsproeven vast te houden. Gedurende de wedstrijd wist Roel op te klimmen tot de top 16 van het klassement en was een top 15 klassering binnen handbereik.

Tijdens de laatste service van de dag werden de aandrijfassen door het serviceteam in een supertijd van vijftien minuten vervangen. Met nog twee klassementsproeven te gaan leek het nieuwe duo af te stevenen op een sterke tweede plaats in het Nissan klassement. Voor de start van de voorlaatste klassementsproef begaf echter het achter differentieel van de Nissan. Roel was daardoor genoodzaakt de klassementsproeven voorzichtig uit te rijden. Door deze voorzichtige aanpak wist Roel de Nissan aan de finish te brengen en zodoende de wedstrijd als derde in zijn klasse en als 36e algemeen af te sluiten.

“Het was wel even balen dat, met nog twee proeven te gaan, het achter differentieel kapot ging. Want we zaten goed in ons ritme en op weg naar een sterke tweede plaats bij de Nissans. We kijken terug op een mooie wedstrijd waarin we weer veel hebben geleerd. De samenwerking met Ilse verliep goed en ook het serviceteam heeft uitstekend werk geleverd. We kunnen terugkijken op een wisselend seizoen met een positief einde. Zowel in Hellendoorn als in Hengelo hebben we een mooie wedstrijd kunnen rijden wat veel vertrouwen geeft voor aankomend seizoen.”

De Nissan wordt de komende maanden helemaal nagelopen om in 2015 weer op volle sterkte aan de start te staan.