RallyNieuws
Marjan Post & Bianca Stein - Peugeot 206 RC - Jumbo Shortrally 2018
Marjan Post & Bianca Stein - Peugeot 206 RC - Jumbo Shortrally 2018

M@rally Autosport zonder testen toch succesvol

Rijp

Begin dit jaar, maakte M@rally Autosport Driven by women, haar debuut in rallywereld. Gestart werd met een Nissan Micra uit de keuken van Hans Weijs. Een supermooie compacte auto, die niet het meeste vermogen had van het wedstrijdveld, maar zeker de capaciteit bood om het rallyrijden onder de knie te krijgen. Na een aantal succesvolle wedstrijden, was de tijd rijp om de Peugeot 206 RC in te zetten. Deze was intussen opgebouwd door de vriend van Marjan Post: Rico van der Pol.

Serviceteam

De opbouw van de Peugeot 206 RC heeft wat tegenslagen gekend in onder andere de aanpassingen van de kabelboom. Maar het serviceteam was erg gemotiveerd en vastberaden, de Jumbo Shortrally moest gereden worden in de Peugeot. In de weken voorafgaande aan de Jumbo Shortrally werd daarom nog heel druk gewerkt in de werkplaats van M@rally Autosport in het Friese Jubbega. Weekenden en nachten werden doorgehaald om de nieuwe Peugeot 206 RC startklaar te krijgen. De vrijdag vóór de Jumbo Shortrally is om 16.45u nog de auto voorzien van een APK en zelfs op de dag van de rally moest er nog veel gebeuren. Zo moesten de gordels en stoelafstand van de navigator gewijzigd worden, doordat op het laatste moment Bianca Stein de plaats van navigator in nam. Maar het is allemaal gelukt! Echter Marjan had zelf hierdoor nog geen kilometer gereden in haar nieuwe auto. Dat, in combinatie met de nieuwe navigator Bianca, maakte dat de Jumbo Shortrally een uitdagende rally voor het team werd.

Vertrouwen

Rond de klok van 16.15u reden de dames dan ook hun eerste meters, richting KP1 op Breda International Airport. Vol vertrouwen in elkaar, in de auto én de mannen die dit mogelijk hadden gemaakt. En met succes: de dames reden KP1 met de snelste tijd in RC4 klasse! Daarna volgden ook een succesvolle KP2 en KP3, waar plek vier en drie werden genoteerd.
Na de service werd de Jumbo Shortrally voortgezet. De dames zaten er lekker in en de sfeer in de auto was super. Op KP5 bemerkte Marjan dat de auto iets ging dweilen op het onverhard. Daarom heeft ze besloten om niet full-speed verder te gaan. Ook KP6 werd om dezelfde reden, op minder vermogen gereden. Terug bij de service bleek dat er teveel gevraagd was van de banden en dat ze wat waren uitgesmeerd. Dat was de reden dat de auto het contact wat met de weg was kwijt geraakt. Dat kon ook alleen maar de enige reden zijn van het dweilen, want de auto was immers voorzien van super Proflex-schokbrekers en uitgelijnd door dé uitlijnspecialist van Nederland.

Succes

De volgende rally zal de Hellendoornrally zijn. De vrouwen en mannen van M@rally Autosport kijken er nu al naar uit en hebben er zin in. De zomerperiode zal dan ook goed benut worden om het succes te kunnen blijven voortzetten.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com