RallyNieuws
Roel van der Zanden en Ilse van de Sande - Mitsubishi Lancer Evo X - Zuiderzeerally 2019
Roel van der Zanden en Ilse van de Sande - Mitsubishi Lancer Evo X - Zuiderzeerally 2019

Na waanzinnige avond is VDZ Racing snel klaar in Zuiderzeerally

Afgelopen vrijdagavond en zaterdag vond in de omgeving van Emmeloord de Zuiderzeerally plaats. Op de eerste avond werden er waanzinnig snelle tijden neergezet door Roel van der Zanden en Ilse van de Sande wat resulteerde in een prachtige 5e plaats overall en 1e plaats bij de Evo X’en. Na de eerste klassementsproef op zaterdag was het echter einde verhaal.

Heldenrit

Op de openingsavond werd er keurig gestart door Roel en Ilse met een negende tijd overall en een derde tijd bij de Mitsubishi Lancer’s Evo X. Nadat concurrent Van Ballegooijen op de tweede proef al uitviel en ook de equipe Jim van den Heuvel/Jouri Dockx op het laatste moment forfait had moeten geven voor de rally, verraste team VDZ Racing met een scratch op de tweede klassementsproef, (Vollenhove) en een waanzinnige vijfde tijd algemeen! Na een heldenrit werden zelfs enkele R5-auto’s achter hen gehouden, wat best sensationeel genoemd mag worden. Op de derde proef (wederom het industrieterrein van de eerste omloop) werd er een tweede tijd bij de Evo X’en genoteerd, waarna het weer tijd was voor de tweede maal Vollenhove. Ook hier werd weer een scratch genoteerd en een vijfde plaats overall. Met een zeer voldaan gevoel werd de auto in het Parc Fermé gezet op een waanzinnige vijfde plaats algemeen, de hoogste klassering van VDZ Racing in de geschiedenis van het team.

Pret

Vol goede moed werd de auto op zaterdag uit het Parc Fermé gehaald waarna het tijd was voor service. In verband met wat problemen bij de organisatie werd de deelnemers extra servicetijd geboden. De servicemannen van VDZ Racing hadden echter weinig te doen en men was erop gebrand op dezelfde voet verder te gaan als op vrijdagavond. Na het neutraal verrijden van de vijfde klassementsproef was het echter gedaan met de pret. Of de aandrijfas of het differentieel had het begeven. Met nog drie klassementsproeven te rijden tot aan de volgende service werd besloten om het geen vervolg te geven en werden de servicemannen erbij geroepen om de Lancer op te laden.

Beroofd

Enorme teleurstelling dus voor het team, wat ze goed af te zien was. Ook al is in het donker rijden de specialiteit van Roel, wat resulteerde in het resultaat van vrijdagavond, overdag kunnen ze er ook wat van, zo heeft het verleden al uitgewezen. En dus werd het team beroofd van een prachtige podiumplaats in de Evo X-klasse en een waanzinnig resultaat algemeen. Mechanische pech hoort echter ook gewoon bij autosport en dus zal het team ook niet te lang hierover blijven treuren. Daar is ook helemaal geen tijd voor, met de Visual Art Rally alweer op het programma voor aanstaande 13 april. De mannen van het serviceteam mogen zich weer eens onderscheiden, zoals ze voor de Zuiderzeerally ook nog flink werk hadden om de auto weer helemaal gereed te maken.

Roel & Ilse

“Wat waren we lekker bezig op vrijdagavond. De industrieproef deden we al niet slecht, alhoewel dat waarschijnlijk nooit onze favoriete proeven worden. Aansluitend Vollenhove ligt ons veel beter! En dat we die proef tweemaal als snelste Evo X en vijfde algemeen af mogen sluiten is dan ook een enorme boost voor het zelfvertrouwen en een teken dat we met de setup en de recente wijzigingen na Zandvoort op de goede weg zijn. Een enorm bedankt aan de servicemannen hiervoor is op zijn plaats, gezien wat ze allemaal doen om ons team draaiende te houden. Daarom is het zo enorm jammer dat we op zaterdag zo snel op moesten geven. Dit is echter niet te voorkomen in een mechanische sport als de onze. We gaan de Evo de komende tijd weer wat extra aandacht geven en zijn er met de Visual Art Rally gewoon weer bij.”

De wedstrijd werd gewonnen door Hans Weijs jr met gelegenheidsnavigator Tim Rietveld in de Ford Fiesta R5. Tweede werden Bob de Jong en Bjorn Degandt met de Hyundai i20 R5 en de laatste plaats op het podium was voor Kevin van Deijne en Hein Verschuuren met de Skoda Fabia R5.

Uitslag Zuiderzeerally

1 – Hans Weijs jr – Tim Rietveld – Ford Fiesta R5 – 1 uur, 15 minuten, 15,2 seconden
2 – Bob de Jong – Bjorn Degandt – Hyundai i20 R5 – 1:15:54,0
3 – Kevin van Deijne – Hein Verschuuren – Skoda Fabia R5 – 1:16:30,1

bron: VDZ Racing

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com