RallyNieuws
rainbow - dakar 2015

Nachtwerk voor Rainbow na uren sleutelen

Het scheelde niet veel of de Rainbow-truck van Gerrit van Werven, Gerrit Zuurmond en Ed Wigman had op de lijst van uitvallers gestaan. Urenlang sleutelen en provisorische reparaties hielden de auto in de wedstrijd. Diep in de nacht kwam de truck als een van de laatsten aan in het bivak in San Juan.

De tweede etappe van de Dakar 2015 begon goed voor het team. “Eigenlijk te goed,” zei Gerrit Zuurmond. “De gang zat er flink in. In een bocht brak de achterkant uit en sloeg tegen een rots aan. Velg kapot, band lek, de keringen lek en de achteras er onderuit.”

Met hulp van Jan Lammers (de snelle service van Ginaf) en Adwin Hoondert, die een velg afstond, wisten de mannen de boel provisorisch te repareren. In de schroeiende hitte – het was tegen de 50 graden – viel dat niet mee. “Maar het is gelukt. We zijn binnen en dat is het belangrijkste,” constateerde Zuurmond nuchter. “We hebben steeds olie bij de aandrijving gekieperd, zodat die heel bleef en we konden blijven rijden. We hebben een uurtje of drie in het donker gereden op de proef en vervolgens nog een paar uur naar het bivak.” Daar konden de monteurs zich uitleven op de wagen, zodat die vandaag weer kan starten in de derde etappe. Helemaal achteraan weliswaar.

In de eerste paar dagen van de Dakar starten de trucks achter de auto’s. Daardoor vertrekken ze pas rond de middag en finishen ze dus ook laat. Zit het tegen, dan is het nachtwerk. Pas als over een paar dagen de trucks tussen de auto’s starten, komen de trucks wat vroeger aan, mits zich geen problemen voordoen onderweg.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com