RallyNieuws
Jim van den Heuvel & Jouri Dockx - Volkswagen Polo Gti R5 - Twente Rally 2021
Jim van den Heuvel & Jouri Dockx - Volkswagen Polo Gti R5 - Twente Rally 2021

Natte en gladde Twente Rally prooi voor Jim van den Heuvel

Met een hele nipte voorsprong was het in Twente Jim van den Heuvel die in de Twente Rally de winst wist te pakken. Slechts 1.2 seconden was uiteindelijk zijn voorsprong op Bob de Jong, die tot aan de voorlaatste klassementsproef met een voorsprong van 3.6 seconden nog aan de leiding van het klassement ging. Kevin van Deijne moest ruim 25 seconden toegeven en claimde daarmee de derde plaats. Gert-Jan Kobus en Martin Nortier lieten beiden weten omwille van privé omstandigheden niet van start te zullen gaan.

Het was stuivertje wisselen tussen Bob en Jim, die de leiding na de zesde proef definitief leek over te nemen. Bob, die zijn Hyundai i20 R5 tot twee keer toe liet afslaan, pakte na de elfde proef echter de leiding weer terug, om die uiteindelijk definitief aan Jim in de Volkswagen Polo GTi R5 kwijt te raken. Kevin van Deijne pakte met de Skoda Fabia R5 de winst op de zevende klassementsproef, maar moest toezien hoe de strijd om de leiding zich voor hem afspeelde.

Commotie

Nog voor de start was er op zaterdagavond de nodige commotie over het wel of niet mogen starten van een aantal auto’s uit de Peugeot 206 Rally Cup en een aantal Peugeots 206 RC. Hierbij ging het om aanpassingen aan de tunnel. De organisatie liet echter al snel weten dat de betrokken auto’s zondag zonder problemen van start konden gaan, maar dat op zondagmorgen reglementair hier een formeel besluit over genomen moest worden. De betreffende equipes kregen bij de technische keuring niet de benodigde keuringssticker en interpreteerden dat als een afkeur.

Uitvallers Twente Rally 2021
Uitvallers Twente Rally 2021

Slijtageslag

De zondagmorgen begon met prachtig en zonnig herfstweer. Onder de bomen, waar de weg in de schaduw lag, was het echter nog nat. Een flink aantal deelnemers hebben dat gemerkt en gleden hierop in de sloot, of er zelfs overheen, zoals de Belgische Melissa Debackere in de Skoda Fabia R5. Piet-Hein Meilink belandde in de sloot met zijn Audi Quattro. Het zou de gehele dag een slijtageslag blijven. In de Rally behaalden 17 deelnemers de eindstreep niet. In Twente Historic Rally waren elf uitvallers te betreuren.

Peugeot 206 Rally Cup

In de Peugeot 206 Rally Cup werden de broers Rudy en Joost Schenkeveld opnieuw kampioen. Zij hadden aan een derde plaats voldoende. Winst in deze cup was er voor Casper Nielsen en werd Yannick Vrielink tweede.

Twente Historic Rally

Winst in de Twente Historic Rally was er voor Piet-Hein van der Heijden in de Lancia Delta. Tweede werd Marco Geeratz met eveneens een Lancia Delta.Hij moest iets meer dan drie seconden toegeven. Voorzitter van het organisatiecomité, Wouter Koenderink werd met zijn BMW 3.0 CSL derde. Hij moest met de kleinst mogelijke achterstand op de Geeratz, namelijk slechts 0.1 seconde, met de derde plaats genoegen nemen.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com