RallyNieuws
Thierry Neuville - Huyndai Motorsport - 2015

Neuville moet in tweede team werken aan zelfvertrouwen

Hyundai Motorsport heeft laten weten dat Thierry Neuville in de laatste wedstrijd van het seizoen, de Rally van Wales, geen deel meer van het eerste team uitmaakt. Zijn prestaties in de laatste wedstrijden waren niet zoals Hyundai had verwacht. Het management gaat er vanuit dat Neuville in het tweede team niet de druk van het kampioenschap zal voelen en zich zal kunnen focussen op zijn prestaties.

Volgens Team Manager Alain Penasse was het geen gemakkelijk besluit en heeft men er lang over  nagedacht. Uiteindelijk is het besluit in gezamenlijkheid, samen met Neuville, genomen. Hyundai is in gevecht om de tweede plaats in het kampioenschap bij de constructeurs en verloor deze onlangs aan Citroën.

Ondanks het terugzetten naar het tweede team, waar Neuville teamgenoot wordt van Kevin Abbring, heeft Hyundai haar vertrouwen in Neuville uitgesproken en is hij voor 2016 reeds bevestigd. De ambities zijn voor komend jaar nog groter als ze gaan rijden met de nieuwe i20 WRC. Neuville moet dan weer op en top vertrouwen hebben om in de strijd in het kampioenschap van 2016 weer voluit te kunnen gaan.

Hayden Paddon, die de laatste wedstrijden prima prestaties heeft laten zien, zal Neuville vervangen en teamgenoot worden van Dani Sordo. In de Rally van Australië werd Sordo naar het tweede team teruggezet, opnieuw ten faveure van Paddon.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com