RallyNieuws

Nieuw bloed voor Citroën Total Abu Dhabi WRT

Het hing al een tijdje in de lucht. Mikko Hirvonen en Dani Sordo vertrekken bij het Citroën Total Abu Dhabi  World Rally Team. De prestaties bleven achter bij de verwachtingen. Hirvonen werd aangetrokken als de gedoodverfde opvolger van Sébastien Loeb maar kon de verwachtingen niet waarmaken. Sordo bleek nogal moeite te hebben met het onverhard en is tijdens de Rally van Australië zelfs vervangen door de Brit Kris Meeke.

Het is diezelfde Meeke die in 2014 is genomineerd als fabrieksrijder. Zijn navigator Paul Nagle zal hem wederom vergezellen. Verassend te noemen is de overstap van het duo Mads Østberg/Jonas Andersson. Zij verlaten het team van Malcolm Wilson om in de Citroën DS3 WRC te strijden om het kampioenschap.

Eerder nog had de teambaas van Citroën nog laten weten op 16 december prijs te geven welke rijders aangetrokken zullen zijn. Op zijn shortlist stonden, naar eigen zeggen de namen van Mikko Hirvonen, Kris Meeke, Østberg en Kubica. Ook de naam van Duval zou genoemd zijn.

De derde DS3 WRC wordt bestuurd door de uit Abu Dhabi afkomstige Khalid Al Qassimi bestuurd. Hij rijdt niet het volledige WRC programma maar zal zich voornamelijk richten op het Middle East Rally Championship.

Bij het Qatar M-Sport WRT blijft het nog even spannend wie daar zullen gaan rijden. Twee van de vier rijders, Østberg en Neuville, zijn inmiddels vertrokken. Keert dan toch Hirvonen terug naar het Britse team samen met Robert Kubica? Volgens teambaas Malcolm Wilson is het voor het team om meerdere redenen interessant om Kubica in het team te hebben. Hij genereert veel publiciteit en ook is hij erg gedreven en toegewijd wat betreft het neerzetten van een top prestatie en het vechten om het kampioenschap. De naam van de jonge Elfyn Evans wordt genoemd als vervanger voor die wedstrijden die Nasser Al-Attiyah niet zal kunnen starten.

Blijft over Dani Sordo, er wordt gezegd dat hij in Rallye Monte Carlo zal starten als tweede rijder naast Neuville voor het team van Hyundai in de i20 WRC. Hij op deze wijze het tweede stoeltje moeten delen met Juho Häninen.

Tekst: Edwin Hengelman
Foto: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com