RallyNieuws
Jochem Huijbregts & Eva Smets BMW 325i
Jochem Huijbregts & Eva Smets BMW 325i

Nieuw equipe Moorside Motorsport debuteert tijdens Circuit Short Rally

Op de valreep van het oude jaar maakte Moorside Motorsport bekend dat in 2019 een nieuwe equipe de BMW 325i van het team zal gaan bemannen. Jochem Huijbregts zal, geflankeerd door navigator Eva Smets, het stuur van de BMW ter hand nemen. De nu nog vijftienjarige Eva zal een paar dagen voor de start van de Circuit Short Rally de leeftijd van 16 jaar bereiken en daarmee de jongste vrouwelijke navigator ooit in Nederland zijn.

Kick

Eva Smets, dochter van rallyrijder Peter Smets, is niet bang aangelegd. Integendeel, ze is eerder ondernemend te noemen. Ze speelde vroeger niet met poppen, maar dacht meer aan zaken als paragliden en andere bezigheden die haar een kick gaven. “Ik ging ook al vaak met mijn vader mee naar de rally. Ik hou wel van snelheid en heb daarom deze winter mijn licentie gehaald. Dankzij de hulp van mijn vader heb ik dit stoeltje gevonden en is deze wens werkelijkheid geworden.”

BMW

Het stoeltje van Eva is naast dat van eveneens een nieuwkomer in de rallysport. De 23-jarige Jochem Huijbregts heeft in de wintermaanden zijn rijderslicentie behaald. Vader Ben Huijbregts had de BMW 325i nog in de werkplaats staan. Zelf is Ben, na twee jaar in de 325i Challenge te hebben gereden, in de Historic klasse gaan rijden met de Ford Capri. “Aangezien de BMW er nog stond, ga ik nu met deze auto van start. Ik heb al langer mijn licentie willen halen en nu ik werk heb is het ook financieel mogelijk geworden om met het rallyrijden te beginnen. Ik heb nog geen doelstellingen of ambities bepaald. Eerst maar eens kijken hoe het gaat, hoe het bevalt, voordat ik enige toekomstplannen in de rallysport maak,” laat Jochem weten.

Kalender

De kalender voor het seizoen 2019 moet nog vastgesteld worden. “We gaan sowieso starten in de Circuit Short Rally en in onze thuiswedstrijd, de GTC Rally. Welke rally’s we dit jaar nog meer gaan rijden moeten we nog maar eens rustig gaan bekijken,” zegt Jochem.

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com