RallyNieuws
Ruud Middel & Martijn Ebben - Fiat Grand Punto - ELE Rally 2017
Ruud Middel & Martijn Ebben - Fiat Grand Punto - ELE Rally 2017

Nieuw seizoen met nieuwe kansen voor Ruud Middel Rally Team

2017 was in meerdere opzichten een tumultueus jaar. Een resumé: verkoop van beide Seicento’s naar Italië, aanschaf van de Grande Punto Abarth in Budapest, een geslaagde perspresentatie en twee hoopgevende testmomenten, uitvallen met koelingsproblemen tijdens de ELE Rally, rebuild van het motorblok en uiteindelijk twee geslaagde rally’s in Hengelo en Gingelom. Een druk seizoen met een enkele tegenslag, maar vooral veel hoogtepunten.

Lat

De lat wordt aankomend seizoen iets hoger gelegd en daarom is het team direct na de rally van Zuid Limburg begonnen met de preparatie van de Grande Punto. Ruud: “De wedstrijd in België werd gekenmerkt door regen en modder. En vooral dat laatste heeft ervoor gezorgd dat we heel wat uren nodig hadden om de auto schoon te krijgen. Alles zat onder!”.

Onderdelen

Naast schoonmaken is ook begonnen met revisie en vervanging van vitale onderdelen. Ruud nogmaals: “De Punto is een serieuze rally auto met veel speciaal gefabriceerde onderdelen. Doordat we niet geheel zachtjes met het materiaal omgaan is het belangrijk deze onderdelen tijdig te reviseren of vervangen. De kans op uitval door mechanische pech proberen we hiermee tot een minimum te beperken”.

Lijst

In de praktijk betekend dit bijvoorbeeld dat de turbo reeds gereviseerd is, de versnellingsbak nagekeken is en voorzien wordt van diverse nieuwe onderdelen, alle wiellagers en wielnaven vernieuwd zijn en de schokdempers opgestuurd zijn ter controle. Een lange lijst die naast veel tijd ook een hoop geld kost, vandaar dat besloten is pas vanaf juni weer aan wedstrijden deel te nemen.

Voorlopige kalender

Vrijdag 1 en zaterdag 2 juni: ELE Rally (Veldhoven)
Zondag 26 augustus: Short Rally Kasterlee (België)
Vrijdag 14 en zaterdag 16 september: Hellendoorn Rally

Sponsor

Het Ruud Middel Rally Team is erg trots dat vanaf komend seizoen het logo van BedrijfsWagens Schijndel op de wit/rode Grande Punto te bewonderen is. BWS is sinds 1997 gespecialiseerd in verkoop, onderhoud en reparatie van lichte tot zware bedrijfswagens. Daarnaast verzorgt dit bedrijf alle vormen van aanpassingen aan bedrijfsvoertuigen, van het installeren van laadkleppen en dubbele cabines tot het geschikt maken voor koel- en vriestransport. Op de website van BedrijfsWagens Schijndel is nog meer informatie te vinden!

Uiteraard vind u ook dit seizoen het allerlaatste nieuws op onze Facebook-pagina!

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com