RallyNieuws
Ruud Middel & Martijn Ebben - Fiat Grande Punto Abarth - Twente Shor Rally 2018
Ruud Middel & Martijn Ebben - Fiat Grande Punto Abarth - Twente Shor Rally 2018

Nieuw seizoen, nieuwe kansen voor Ruud Middel Rally Team

Na twee seizoenen met de Fiat Grande Punto Abarth R3D zal het team ook komend jaar met de enige diesel in het veld aan de start verschijnen van diverse Nederlandse en Belgische wedstrijden. Ruud: “Na aanschaf van de Punto begin 2017 hebben we de auto steeds beter en betrouwbaarder gemaakt. Het lijstje, of beter gezegd de lange lijst met aandachtspunten, hebben we na deze winter volledig kunnen afvinken. Een groot compliment voor monteurs Dave, Boy en Arno dus!”

Schade

Met hulp van sponsor Vuran Tuinhaarden is de schade na de laatste wedstrijd van vorig jaar, de Twente Short Rally, snel hersteld. De sequentiële versnellingsbak is gelast en gefreest en de ophanging is op diverse manieren verbeterd. De snelle Abarth heeft daarnaast nieuwe remmen voor én achter gekregen en zijn er op maat gefabriceerde aandrijfassen gemonteerd. En HAP Automaterialen heeft twee nieuwe racestoelen beschikbaar gesteld.

De plannen

Tijdens de traditionele nieuwjaarsborrel heeft het team een wedstrijdkalender voor het komende jaar samengesteld. Helaas heeft Martijn aangegeven komend seizoen een andere weg in te willen slaan. Gelukkig neemt hij samen met Ruud nog wel deel tijdens de eerste rally van dit seizoen, de Circuit Short Rally op zaterdag 23 februari.

Hierna staan de Visual Art Short Rally in Barneveld (zaterdag 13 april), de ELE Rally in Veldhoven (vrijdag 24 en zaterdag 25 mei), de GTC Rally (zaterdag 13 juli) en de Short Rally in Kasterlee (zondag 25 augustus) op het programma. Deze laatste zal Ruud samen met zus Simone rijden terwijl Bart Stax tijdens de overige wedstrijden plaats zal nemen op de rechter stoel. Hij stelt zich hieronder even voor:

Bart Stax

“Na het behalen van het kampioenschap met Martin van Brussel vorig jaar, was ik ook dit jaar weer op zoek naar een uitdagende kalender. Ik heb veel zin om met Ruud in de Punto te gaan rijden. Ik denk dat we samen kunnen groeien in onze prestaties, maar vooral ook veel plezier kunnen hebben”.

Circuit Short Rally

De wedstrijd op 23 februari bestaat uit twee maal twee verschillende klassementsproeven die uitgezet zijn op Circuit Park Zandvoort. Ruud: “Voor ons een ideale wedstrijd om het seizoen mee te beginnen: kort, compact en volledig op verharde ondergrond. De rally begint om 11.33 uur en de eerste deelnemers zullen rond 16.30 uur over de finish rijden. Tussen de vier klassementsproeven is steeds een uur servicetijd gereserveerd en publiek kan gemakkelijk en dichtbij parkeren op “Parking C”.

Meer informatie over de Circuit Short Rally staat op www.circuitshortrally.nl. En uiteraard blijft u vóór, tijdens en na het evenement op de hoogte van www.ruudmiddelrallyteam.nl, de Facebook-pagina en Instagram-account

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com