RallyNieuws
Ford Fiesta Rally3 Evo -2023
Ford Fiesta Rally3 Evo -2023

Nieuwe aanwinsten in Rally3 categorie

In de rallyladder die de FIA enige jaren geleden aankondigde, zien twee nieuwe auto’s het daglicht. Deze klasse is de eerste klasse waarin met vierwiel aangedreven auto’s gereden wordt. De opstapklasse is de Rally5 klasse, gevolgd door de Rally4 klasse, beide klassen waarin met een tweewiel aangedreven auto wordt gereden. De Rally3 klasse is in 2021 geïntroduceerd.

Ford Fiesta Rally3 Evo

M-Sport kondigt de doorontwikkeling van de Ford Fiesta Rally3 aan in de vorm van de Fiesta Rally3 Evo. Deze auto is volgens M-Sport het resultaat van twee jaar ontwikkeling en onderzoek, uitgevoerd door M-Sport Polen.

De auto is volgens M-Sport Polen op vele punten verbeterd, niet alleen is het exterieur, met onder andere een nieuwe achtervleugel, vernieuwd. Ook de ophanging is verder verbeterd met nieuwe schokbrekers die voor een betere grip en stabiliteit moeten gaan zorgen. Dit voor zowel de schokbrekers voor onverharde ondergrond, als die voor verharde ondergronden. Nieuwe luchthappers voor de remmen moeten voor een betere koeling van de remmen zorgen, terwijl de versnellingsbak een kortere overbrenging heeft gekregen.

Renault Clio Rally3

Niet alleen M-Sport is in de Rally3 klasse vertegenwoordigt. Onlangs kondigde Renault Sport aan dat naast de Clio Rally5 en Clio Rally4, nu ook een Clio Rally3 het levenslicht heeft gezien. De auto is nu officieel gehomologeerd. Het is daarmee de eerste vierwiel aangedreven Clio.

Renault Clio Rally3 - 2023
Renault Clio Rally3 – 2023

De auto wordt aangedreven door een 1.3 liter TCe motor met 16 kleppen en een turbo. Daarmee wordt een vermogen van 260 PK gehaald en een koppel van 415Nm. De achtervleugel is mede door het BWT Alpine F1 Team in het Britse Enstone ontwikkeld. Er hebben zich inmiddels zo’n 40 gegadigden voor deze auto gemeldt.

De auto zal binnenkort in een aantal verschillende wedstrijden van start gaan. Dit zijn de Rallye Terre de Castine, Rallye Dieppe Normandie en de Rarga Florio in Italië en Rallye Antibes Côte d’Azur.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com