RallyNieuws
Conrad Twenterally 2015

Nieuwe organisatie, nieuwe plannen voor compacte Twenterally

Na een aantal moeilijke jaren voor de organisatie van de Twente Rally, waarbij het vooral de laatste jaren maar steeds de vraag was of het evenement doorgang kon vinden,  heeft een nieuwe stichting het stokje overgenomen.

Onder voorzitterschap van Henk Bosscha is de organisatie nu in handen van een nieuwe stichting. Henk Bosscha, die geflankeerd wordt door Inge de Jong, Harry van Bemmelen, Gerard Grouve en Wouter Koenderink, blaast de rally nieuw leven in.

De economische crisis van de afgelopen jaren heeft diepe sporen achter gelaten in de financiële situatie van het voorgaande organisatiecomité. De nieuwe organisatie heeft de ontstane tekorten overgenomen en een plan opgesteld om alsnog aan alle financiële verplichtingen te voldoen. Het zal nog wel een aantal jaren duren vooraleer de tekorten definitief zijn weggewerkt, volgens Wouter Koenderink.

De nieuwe organisatie prijst zich gelukkig dat Conrad zich opnieuw, samen met  een flink aantal kleinere sponsoren, aan het evenement wil verbinden. De wedstrijd zal een compacter karakter krijgen. Daardoor kunnen de kosten beter in de hand worden gehouden. Met een inschrijfgeld van  ‘slechts’ € 395,- hoopt de organisatie dan ook voldoende deelnemers gemotiveerd te krijgen om deel te gaan nemen.

Bijna traditiegetrouw heeft de organisatie concurrentie van de Condroz Rally in België. Ook de RTL Dakar Preproloog op het Eurocircuit in Valkenswaard wordt in deze periode georganiseerd. Het nieuwe organisatiecomité bekijkt dan ook serieus de mogelijkheden om de rally op een ander moment te verrijden, daarmee rekening houdend met de belangen van bijvoorbeeld de lokale agrarische ondernemers. Voor dit jaar houdt men echter vast aan de reeds geplande datum van 1 november.

De strijd zal over negen klassementsproeven worden gestreden. Drie proeven zullen elk drie keer worden gereden. De grote apotheose moet plaatsvinden op de Diamantstraat in Hengelo. In het verleden was deze publieksproef puur een industrieterrein klassementsproef. In de nieuwe opzet starten de deelnemers in een landelijke omgeving om te eindigen in een nieuw te creëren  arena op de Diamantstraat. De deelnemers zullen, als ze even na vijven ’s middags het finishpodium hebben bereikt, zo’n 120 kilometer op snelheid hebben afgelegd. De start van de eerste klassementsproef staat gepland rond de klok van 10:04u in de ochtend.

Een dergelijk evenement kan niet georganiseerd worden zonder de hulp van ettelijke honderden vrijwilligers. De organisatie heeft een aantal van ruim 500 genoemd. Hierin zijn o.a.  inbegrepen de officials die langs het gehele het parcours zorgen voor veiligheid van het publiek en bij een calamiteit vaak als eerste ter plaatse zijn. Ook heeft het organisatiecomité diverse vacatures vacant en zoekt naarstig naar vrijwilligers die de komende jaren in diverse werkgroepen willen bijdragen aan het succes van dit evenement.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com