RallyNieuws
Audi Quattro - ADAC Eifel Rallye Festival
Audi Quattro - ADAC Eifel Rallye Festival

Nieuwe uitdagingen voor ADAC Eifel Rallye Festival

Tijdens het ADAC Eifel Rallye Festival rondom het Duitse Daun, krijgen de deelnemers te maken met diverse nieuwe uitdagingen. Zo is de shakedown op de donderdag al de eerste verandering die de 150 deelnemende equipes voor de kiezen krijgen. Bij het plaatsje Hörscheid zal de Shakedown in de ‘Maubach- Arena’ worden verrreden.

Comeback

Op de zaterdag maakt de Risselberg haar comeback. Daarbij is echter de eerste helft van deze klassementsproef echter wel geheel nieuw. Het parcours van deze proef gaat door twee dorpen en kent daarnaast ook een uitstekend publiekspunt.

Stramien

Het verloop van de wedstrijd kent nog altijd hetzelfde stramien. Na de shakedown op de donderdag volgt de ‘welkomst avond’ en is er opnieuw een openlucht bioscoop op de ‘rallye mijl’ in het centrum van Daun. Hier vindt vrijdagmorgen ook de keuring plaats met aansluitend een uurtje handtekeningen uitdelen. Op vrijdagmiddag gaat de wedstrijd dan echt van start met de Hyundai Super Stage, een proef op onverhard en mooie ‘driftbochten’ een jump en een waterbak. In de avond is het dan de ‘proWIN Hilgerath’ proef die de kleine plaats Sarmersbach opnieuw in één groot festivalterrein verandert. Op zaterdagavond is dan afsluitend weer een groot afsluitend feest, maar niet voordat de proef Risselberg dan is verreden.

Publiekspunt

Vanaf het centrale publiekspunt van de ‘Maubach-Arena’ kunnen de toeschouwers zo’n 75% van de Shakedown, een rondkoers, zien. Om dit te kunnen realiseren was de toestemming van vele aanwonenden nodig. De plaats Hörscheid wordt dan namelijk bijna geheel van de buitenwereld afgesloten. “Alle benodigde toestemmingen zijn binnen,” zegt Martin Dimmig, één van de jonge organisatieleden. “De dorpsgemeenschap verheugt zich nu reeds op het feest en is gastvrij voor alle fans.”

Variant

Organisatievoorzitter Otmar Anschütz laat weten dat uit Niederstadfeld de vraag kwam of we daar niet eens weer rijden. “De deur stond wagenwijd open en samen met de plaatselijke gemeenschap konden we een nieuwe en aantrekkelijke variant van de legendarische Risselberg proef realiseren.” Deze legendarische proef werd reeds in de eerste jaren van het festival verreden. De nieuwe variant kent een lengte van 14,5 kilometer en begint met een rondkoers aan de rand van het dorp en voert vervolgens dwars door het dorp om weer aan te sluiten op het oorspronkelijke parcours. Daarbij gaat het parcours over het terrein van een metaalverwerkend bedrijf. “Ook hier was het enthousiasme zeer groot en het bedrijf heeft besloten op de zaterdag gewoon dicht te gaan,” aldus Anschütz.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

Er rust copyright op de inhoud van deze website
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com