RallyNieuws
Radboud van Hoek en Niels Leermakers - ELE Rally 2021
Radboud van Hoek en Niels Leermakers - ELE Rally 2021

Nieuwe wedstrijdleider, serviceterrein en omstandigheden voor 56e ELE Rally

In een fraai etablissement in het centrum van Son, met direct uitzicht op het plein waar 9 oktober het start- en finishpodium zal verrijzen, werd aan het mager toegestroomde publiek de 56e editie van de ELE Rally gepresenteerd.

Voordat de wedstrijd inhoudelijk ter sprake kwam, werd eerst de nieuwe wedstrijdleider gepresenteerd. Radboud van Hoek draagt het steentje over aan Niels Leermakers. “Ik heb de wedstrijd nog nooit gereden aangezien ik altijd bij de organisatie betrokken was,” aldus Radboud. “Vanaf de 26e editie reeds ben ik wedstrijdleider geweest. Ik heb nu na jaren eindelijk de gelegenheid om eens deel te gaan nemen.” Radboud is al jaren de vaste navigator van Jan de Winkel en zal ook in deze wedstrijd in de Renault Clio R3 van Jan plaats gaan nemen.

Herfst

De wedstrijd die normaal gesproken in het voorjaar wordt verreden, zal dit jaar met de herfst te maken krijgen. De lange termijn weerverwachtingen laten echter een droge dag zien met een matig zonnetje met weinig wind en prima temperaturen. Het betekent echter ook dat de duisternis al vroeg zal intreden. Dit zal dan zijn om 18:16u. De wedstrijd zal dus ongeveer voor de helft van de tijd in het donker worden verreden. Een aantal deelnemers voelt zich in het donker erg thuis en zal dan proberen toe te slaan. Anderen zullen proberen bij daglicht de aanval in te zetten om in het donker niet te veel te verliezen. Dat betekent dat het een fraai tactisch spelletje belooft te worden.

De grootste verandering van deze 56e editie is dat de gehele wedstrijd zich op slechts één dag zal afspelen. De start zal rond 11:45u plaatsvinden, terwijl de deelnemers even na 22:30u terug worden verwacht. In deze tussenliggende tijd hebben ze dan elf klassementsproeven afgewerkt, waarbij dan 127 kilometers tegen de klok zijn afgelegd.

Klassementsproeven

De wedstrijd kent vijf verschillende klassementsproeven. Na enige jaren van afwezigheid is de proef ‘Strijpse Kampen’ weer terug. Deze proef op de legerbasis bij Oirschot is echter niet toegankelijk voor het publiek. De overige proeven zijn Spoordonk, Wintelre, St. Oedenrode en Son. De liefhebbers van het onverhard kunnen hun hart ophalen op de proeven Wintelre en St. Oedenrode.

Het serviceterrein is dit jaar verplaatst naar het terrein van Aquabest. In eerste instantie was het terrein van Gerard de Rooy voorzien, maar dat terrein wordt als opslag gebruikt voor auto’s en vrachtwagens die, als gevolg van een wereldwijd te kort aan computerchips, niet afgeleverd kunnen worden. Dat terrein was dus onverhoopt niet meer beschikbaar.

Naast de ELE Rally, zal ook de ELE Short Rally, de ELE Historic Rally en opnieuw ook de Cross Country Rally worden verreden. In totaal staan nu 100 equipes ingeschreven. Met hoopt nog een aantal equipes voor de Cross Country te mogen inschrijven. Zij rijden in het weekend voorafgaand aan de ELE Rally nog een strandrace.

De wedstrijd is normaal voor het publiek toegankelijk toegangskaartjes kunnen bij de klassementsproeven worden gekocht tegen contante betaling.

Tekst: Edwin Hengelman

lees ook:
Nieuw serviceterrein voor ELE Rally

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com