RallyNieuws

Nijhof en Elbert winnen opnieuw

Nijhof en Elbert winnen opnieuwDe tweede rally van Jan Nijhof (Goor) en Henk-Jan Elbert (Goor) in dit seizoen 2014 is opnieuw met een zege bekroond. Op de zaterdag voor Pinksteren stond het duo, net als in Putten, met de BMW M3 aan de start van de 7e Rallye Gronegau. De rally die volgens het Duitse Rallye 200 principe, wat vergelijkbaar is met onze shortrally, verreden werd is Nijhof niet vreemd. Ook in Melle, iets voorbij Osnabrück en vlak boven Bielefeld, wist Nijhof destijds de eerste editie te winnen. En dat huzarenstukje werd in 2014 dus herhaald.

Opnieuw had het duo in de door Nijhof’s bedrijf Reconsales Autosport geprepareerde Beierse achterwielaandrijver geen vastomlijnd doel gesteld. “Net als in Putten was het de bedoeling om veel plezier te hebben en lekker te rijden”, keek Nijhof na zes verzengend hete klassementsproeven terug. Met buitentemperaturen van rond de 25 graden was het in de auto bijzonder warm. “Het was bijna niet te doen. Zo heet werd het in de auto”, lachte Elbert. Toch ging het duo goed om met de warmte. “Gelukkig waren de proeven niet zo lang, dus konden we toch een stevig tempo rijden. Tot onze eigen verbazing bleken we na vier proeven op een tweede plaats te staan”, aldus Nijhof. Die verbazing werd veroorzaakt door de rommelige tijdregistratie waardoor lange tijd een goed overzicht van het klassement ontbrak.

Toen duidelijk werd dat, met nog twee proeven te gaan de eerste plaats een haalbare zaak was, besloten Nijhof en Elbert alles uit de kast te halen. “We gingen er echt voor zitten. Als je dan toch tweede staat met uitzicht op meer, dan wil je ook proberen om de zege binnen te halen”, legde Nijhof uit. Het duo startte een alles of niets poging en die slaagde glansrijk. “Henk-Jan heeft me super over de proeven gepraat. En dan is het leuk dat zo’n alles of niks poging lukt. Ik ben erg blij met de zege, al had ik graag gezien dat we met twee auto’s hadden gewonnen. Wouter Ploeg en Harm van Koppen reden in de Nationale Rally met acht proeven, wonnen er zeven van maar moesten helaas 500 meter voor de finish opgeven met een probleem aan het differentieel”, vertelde Nijhof.  

UITSLAG 7e RALLYe GRÖNEGAU
1. Jan Nijhof/Henk-Jan Elbert (NL, BMW M3 E30)    19:23,6
2. Olaf Müller/Michael Zeuner (D, BMW 320IS E30)     +0:13,2
3. Benjamin Hink/Sacha Birko (D, BMW E46 M3)    +0:14,1

Tekst: PB Reconsales Autosport
Foto: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com