RallyNieuws

Nissan 350Z Rally Challenge belooft veel spanning

Nissan 350Z Rally Challenge belooft veel spanningKomend weekeinde gaat het Nederlandse Rallykampioenschap van start met de Tank S Rally in en rond Emmeloord. De Tank S Rally vormt ook voor de Nissan 350Z Rally Challenge de start van een nieuw seizoen. Organisator Nico Biesheuvel is verheugd met het aantal deelnemers in het 6e opeenvolgende seizoen van de cup met de spectaculaire Nissan 350Z rallyauto’s: “Dit seizoen blijkt dat veel equipes om budgettaire redenen afhaken, maar niet in de 350Z Rally Challenge! Wij bieden juist een klasse waarin je voor relatief weinig geld met een 300 pk sterke achterwiel-aangedreven auto heel plezierig kan meedoen aan rally’s in Nederland en België.”

Voor Biesheuvel Autosport was de winter een drukke periode: “Want wij lanceerden naast de 350Z Rally Challenge ook de 350Z Ovalracing Challenge en de 350Z Rallycross Challenge. Beide categorieën trekken ook de aandacht vanwege het kostenaspect en de prestaties op de baan,” aldus Nico Biesheuvel.

Tank S Rally
Op zaterdag 15 maart zal om 09:00 uur in Emmeloord de Tank S Rally van start gaan. De rally is 431 km lang en telt 17 klassementsproeven. De finish is dezelfde avond om 22:00 uur. Op de deelnemerslijst nemen de equipes uit de Nissan 350Z Rally Challenge een prominente plaats in. De winnaar van de challenge van vorig jaar zal zijn titel dit jaar niet verdedigen: KNAF Talent First rijder Mats van den Brand heeft zijn Nissan voor één wedstrijd verhuurd en deelname aan wedstrijden verder nog niet zeker is. Runner-up Antoine Biesheuvel zal de titel dit jaar zeker niet cadeau krijgen; hij zal serieuze tegenstand krijgen van bijvoorbeeld nieuwkomer Matthias Boon uit België! Nico Beusheuvel nogmaals: “Wij zijn zeer verheugd met de komst van Matthias Boon, de winnaar van de prestigieuze Belgische rallytitel voor de junioren in 2013. En met 9 equipes op een deelnemersveld van nog geen 60 equipes levert onze 350Z Rally Challenge een belangrijke bijdrage aan het vermaak voor de ongetwijfeld tienduizenden bezoekers in Emmeloord. Voor het eerst bieden wij het publiek dit seizoen overigens de gelegenheid om een VIP arrangement bij ons te boeken om de rally nog meer van binnenuit mee te maken. Kaarten zijn vanaf de TAC Rally te bestellen op onze website.”

Nissan 350Z Rally Challenge
In de Nissan 350Z Rally Challenge wordt gereden met Nissans van het model 350Z; deze auto’s beschikken over een 3,5 liter V6 motor (ruim 300 pk, 360 Nm) en een zes- versnellingsbak. De topsnelheid ligt ver boven de 200 km/uur, maar tijdens de rally’s wordt die vrijwel nooit gehaald. De 350Z Challenge was overigens binnen de internationale rallysport samen met BioMCN de grondlegger voor het gebruik van de biobrandstof GEM Fuel. De Nissan 350Z Challenge gaat in 2014 het 6e seizoen in en het belooft ook dit jaar weer een spannende strijd te worden, want er worden weer meer dan 10 deelnemende equipes verwacht. De auto’s zijn vrijwel identiek en er wordt dankzij de achterwielaandrijving altijd gezorgd voor veel spektakel op de klassementsproeven. Dit in combinatie met spannende duels tussen de verschillende teams en de potentie om top 10 tijden te rijden maakt de Nissan 350Z Rally Challenge tot één van de populairste klasses die er momenteel is in de Nederlandse rallysport. De 350Z Rally Challenge wordt ook dit seizoen weer gesponsord door Eurol en door Biesheuvel Autosport; de centrale catering voor de deelnemende teams is ook in 2014 weer in handen van Feest & Culinair.

De kalender voor de Nissan 350Z Rally Challenge telt in 2014 6 evenementen:
15 maart        Tank S Rally (Emmeloord)
12 april        TAC Rally (Tielt, België)
13 – 14 juni        ELE Rally (Helmond)
4 – 5 juli        Golden Trade Club Rally (Etten-Leur)
5 – 6 september    Omloop van Vlaanderen (Huy, België)
20 – 21 september    Schutte Informatisering Hellendoorn Rally (Hellendoorn)
Van de 6 wedstrijden tellen de 5 beste resultaten.

Deelnemers
De 9 deelnemende equipes aan de 350Z Rally Challenge die op zaterdag 15 maart tijdens de Tank S Rally in Emmeloord in actie zullen komen zijn (in alfabetische volgorde):

Theo van den Berg / Etienne Struijs (startnummer 32)
Zes jaar geleden was Theo van den Berg (Rijswijk) de eerste kampioen in de 350Z Challenge en hij behaalde de titel later nog een keer en is sindsdien een trouwe en regelmatige deelnemer aan de cup. Met zijn in de kleuren van hoofdsponsor Informatique getooide Nissan 350Z zal Theo van den Berg samen met Etienne Struijs in de Tank S Rally buiten mededinging (voor de cup) deelnemen; hij rijdt dit seizoen niet alle wedstrijden en gaat komend weekeinde één bepaald type (allround) Yokohama banden testen, dat mogelijkerwijze later door alle deelnemers gebruikt zal gaan worden.

Antoine Biesheuvel / Frans van den Einde (startnummer 29)
Antoine Biesheuvel (Werkendam) kreeg het rallyvirus met de paplepel toegediend en komt in 2014 weer aan de start met een door Team Rally Sport gerunde Nissan 350Z. Na zijn titel in 2011 en tweede plaatsen in 2012 en 2013 is hij dit jaar weer uit op de felbegeerde 350Z Rally Challenge cup. Antoine Biesheuvel wordt ook dit seizoen genavigeerd door Frans van den Einde. Zij worden onder meer gesponsord door L-Tec, Biesheuvel Autosport, Vitron+, P&O Ferries en Concept Engineers. Het design van de auto van de equipe Biesheuvel/Van den Einde wordt deze week onthuld en is het resultaat van een wedstrijd op Facebook. De mooiste inzending is ook werkelijkheid geworden.

Matthias Boon / Davy Thierie (startnummer 33)
De Belg Matthias Boon is wellicht de grootste verrassing dit seizoen in de 350Z Challenge; vorig jaar behaalde de 25-jarige Boon de Belgische Juniortitel met een Skoda en nu komt hij aan de start met de Nissan 350Z van het Deltion Rallyteam, met steun van het Ministerie van Defensie! Het ROC Deltion biedt mbo-opleidingen, bij- of omscholing en maatwerk voor bedrijven. Opmerkelijk weetje: Matthias Boon maakte ooit deel uit van de Belgische Nationale Ploeg en de Olympische selectie in het mountainbiken!

Roy Clijnk / Marlous Kion (startnummer 35)
Dit jaar is er een derde Nissan 350Z toegevoegd aan de stal van Team Rally Sport: Roy Clijnk zal samen met Marlous Kion deelnemen aan de 350Z Rally Challenge. In 2008 en 2009 reed Roy Clijnk met een Nissan Sunny GTi-R en daarna drie seizoenen met een Mitsubishi EVO VII. Deze equipe uit de omgeving van Rotterdam wordt gesponsord door Weska Schoonmaakproducten, Jatech Automaterialen, Vitron+ en Concept Engineers.

Dirk Garvelink / Nicky van Gerwen (startnummer 30)
Tijdens de winter is er door het team van Dirk Garvelink (Bladel) en navigator Nicky van Gerwen (Helmond) weer druk gewerkt om de auto op en top in orde te maken. Zo is de gehele aandrijflijn gereviseerd. Ook zijn alle andere onderdelen onderworpen aan een grondige inspectie. Daarnaast zijn auto en onderdelen zuiver gemaakt en voorzien van een nieuwe beschermlaag. De equipe Garvelink/Van Gerwen wordt in 2014 gesponsord door Van Loon Vlees Best, Bestronic, BO Olie en Esso Hapert/Bladel/Eersel.

Arjan Heijstek / Cindy Verbaeten (startnummer 34)
Voor Arjan Heijstek (Almkerk) kent de rallywereld weinig geheimen; al 15 jaar is hij actief met heel veel verschillende (vooral voorwielaangedreven) auto’s. Nu staat hij voor het derde seizoen in de Nissan 350Z Rally Challenge aan de start met een nieuwe ‘chique’ auto: hij vond het tijd voor een nieuwe kleur en koos voor donkergrijs! Zijn navigatrice is de Belgische Cindy Verbaeten, de vriendin van Davy Thierie, die als navigator bij Matthias Boon ook al in de 350Z Rally Challenge meedoet!

Diter Toprek / Dennis Lippens (startnummer 36)
De 43-jarige Diter Toprek is ondanks wat zijn naam doet vermoeden een geboren en getogen Nederlander, tegenwoordig woonachtig in Etten-Leur, waar hij zijn bedrijf Toprek Rigging runt. Met steun van Interal TC en Access Equipment brengt de ondernemer voor het derde achtereenvolgende seizoen zijn Nissan 350Z aan de start, dit jaar voor het eerst genavigeerd door Dennis Lippens (Zwaag), in 2012 nog monteur bij het team van Toprek. Plezier staat voorop, maar ook de stijgende lijn van het afgelopen jaar doorzetten is belangrijk voor Diter Toprek.

Mike Veldhuisen / Dennis Goossens (startnummer 37)
KNAF Talent First 2013 Mike Veldhuisen (Grosthuizen) is door het Deltion College en het Ministerie van Defensie uitverkoren om na een leerzaam jaar in de Chevrolet Kalos nu aan de start te komen in de tweede Nissan 350Z. De service wordt uitgevoerd door technische studenten van het Deltion College. De deelname aan de 350Z Challenge is een geweldige mogelijkheid voor de 21-jarige Mike Veldhuisen om zijn carrière verder uit te bouwen en optimaal gebruik te maken van de kansen die KNAF Talent First en Deltion bieden. De equipe Veldhuisen/Goossens wordt tevens gesponsord door Ymor, Nathan Group, Eurotrac en Siebeling Vorkheftrucks.

Roel van der Zanden / Paul Geerts (startnummer 31)
Roel van der Zanden is opgegroeid aan de Hoogstraat in Sint-Oedenrode, een van de wegen waar een proef van de ELE Rally ligt. Hierdoor kreeg hij al jong het rallyvirus te pakken. In de ELE Rally 2010 debuteerde Van der Zanden met een Peugeot 205 Gti. In 2011 werd deelgenomen aan de 205 Cup met zijn goede vriend Paul Geerts (Eindhoven) als navigator. In 2013 werd overgestapt naar Nissan en meteen tijdens het eerste seizoen maakte het Brabantse duo indruk door in een sterk veld met 12 ervaren deelnemers de 5e plaats te behalen. Zij worden gesponsord door Progress Uitzendbureau, Aben Reclame, Harperink Automotive, M.E.B. Autoschade, InExpress, Drie-O Automatisering en Innokoda.

Het KG Rallysport Team (Henk Westerbeek/René Roelofs) komt in de Tank S Rally nog niet aan de start. Zij voegen zich later dit seizoen als 10e equipe bij de overige deelnemers aan de Nissan 350Z Rally Challenge.

Tekst: PB Nissan 350Z Challenge
Foto: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com