RallyNieuws
Antoine Biesheuvel - Nissan 350Z - Hellendoorn Rally 2015

Nissan 350Z Rally Challenge sluit seizoen af in GTC Rally

Komend weekeinde vindt in en rond Etten-Leur de GTC Rally plaats. Met de meest befaamde klassementsproef van Nederland, De Hel van Achtmaal, belooft deze rally van het Nederlands Kampioenschap altijd spektakel. De GTC Rally biedt met een mooi deelnemersveld aan de klassieke variant bovendien ook volop kijkplezier voor de liefhebbers van de grote rallycoureurs en rally-auto’s van weleer. Hoewel in Hellendoorn de kampioen in de Nissan 350Z Rally Challenge al bekend werd zijn de deelnemers aan deze spectaculaire cup allemaal gebrand op een goed resultaat in de GTC Rally. Kampioen Erwin Klippel om het seizoen met de titel op zak waardig af te sluiten in zijn thuisrally en de meeste andere Nissan-coureurs om na eerdere pech nog een mooi resultaat te scoren in de laatste rally van het seizoen.

In Hellendoorn rekende Antoine Biesheuvel eindelijk af met de pechduivel die hem sinds de Rally van Putten al parten speelde. Biesheuvel pakte de welverdiende overwinning in de Nissan 350Z Rally Challenge, maar Erwin Klippel stelde de titel veilig door op de tweede plaats te eindigen. De twee zullen in de GTC Rally samen zeker weer een mooie strijd leveren voor de eindzege. Gerard Tijink, die in Hellendoorn voor het eerst achter het stuur kroop van de auto waar Matthias Boon vorig seizoen de titel mee behaalde, krijgt weer de kans om met deze snellere Nissan 350Z te laten zien waartoe hij in staat is. In Hellendoorn deed hij van zich spreken met enkele snelle tijden voordat hij op de tweede dag van de weg vloog. Matthias Boon zal voor Deltion weer in de Mitsubishi Lancer Evo X rijden. In Hellendoorn belandden net als Tijink ook Roel van der Zanden, Arjan Heijstek en Stijn van Bree in een sloot. Zij hebben hard gewerkt om hun auto’s weer wedstrijdklaar te maken en staan dan ook te trappelen om in Etten-Leur van start te gaan. Datzelfde geldt zeker voor Diter Toprek, die in Hellendoorn door elektronica problemen geen meter reed! Henk Westerbeek moet zich zeer tot zijn spijt opnieuw afmelden, omdat hij nog steeds kampt met een rugblessure. Er is wel een eenmalig optreden in de Nissan 350Z Rally Challenge van oud-kampioen Theo van den Berg, die met navigator Etienne Struijs zeker in staat moet worden geacht om zich te mengen in de strijd om een podiumplaats.

In de Nissan 350Z Rally Challenge wordt gereden met Nissans van het model 350Z; deze beschikken over een 3,5 liter V6 motor (ruim 300 pk, 360 Nm) en een zes versnellingsbak. De auto’s zijn vrijwel identiek en dankzij de achterwielaandrijving zorgen de coureurs voor veel spektakel op de klassementsproeven. In combinatie met spannende duels tussen de verschillende teams en de potentie om top 10 tijden te rijden maakt de Nissan 350Z Rally Challenge tot de populairste klasse die er momenteel is in de Nederlandse rallysport.

GTC Rally
De organisatie van de GTC Rally heeft ook nu weer gezorgd voor een prachtige route met uitdagende klassementsproeven. Er staan 8 verschillende klassementsproeven op het programma, die allemaal 2 keer zullen worden afgelegd. Op vrijdag tellen er 6 proeven mee en op zaterdag 10. De totale lengte van de rally bedraagt 458 km, waarbij bijna 184 km op snelheid zal moeten worden afgelegd. De langste klassementsproef is de befaamde proef van Achtmaal; de ruim 20 km lange proef met als bijnaam ‘De Hel’ wordt vrijdagavond twee keer verreden. Spektakel is daar gegarandeerd! De veertig deelnemende equipes zullen vrijdag 9 oktober om 19:40 uur van start gaan vanaf het startpodium in het centrum van Etten-Leur. Ruim na middernacht is de finish van de eerste etappe voorzien. De overgebleven equipes starten dan zaterdag om 10:07 uur voor de tweede etappe en zij zullen ‘s middags worden vergezeld van de 18 deelnemers aan de Short Rally. Om 19:39 uur zal de winnaar op het finishpodium in Etten-Leur worden gehuldigd. Vlak voor de deelnemers aan de GTC Rally zullen de 34 deelnemers aan de Historische Rally over de proeven rijden; zowel vrijdag als zaterdag. Onder hen bevinden zich klinkende namen, zoals voormalig Nederlands Rallykampioen, de Zweed Stig Andervang, die het onder meer opneemt tegen een andere oud-kampioen, Wim Luijbregts! Voor meer informatie: www.gtcrally.eu.

Deelnemers
De deelnemende equipes aan de Nissan 350Z Rally Challenge die op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober tijdens de GTC Rally van start zullen gaan zijn (in alfabetische volgorde):

Theo van den Berg/Etienne Struijs *
Antoine Biesheuvel / Frans van den Einde
Stijn van Bree / Marco Schillemans
Arjan Heijstek / Carina van Westen
Erwin Klippel / Jouri Dockx
Gerard Tijink / Tim Rietveld
Diter Toprek / Dennis Lippens
Roel van der Zanden / Ilse van de Sande
* Buiten mededinging

Stand Nissan 350Z Rally Challenge (na 5 wedstrijden)*

#RijderTank SPuttenELEVechtdalHell.GTCTOTAAL
1.Erwin Klippel2335353528 156
2.Stijn van Bree212530305 111
3.Arjan Heijstek16192323 81
4.Antoine Biesheuvel2855535 78
5.Roel van der Zanden52819165 73
6.Diter Toprek121616145 63
7.Matthias Boon35555 50
8.Gerard Tijink13145135 50
9.Henk Westerbeek16521 42

* Stand onder voorbehoud.

In de Nissan 350Z Rally Challenge wordt gereden met Nissans van het model 350Z; deze auto’s beschikken over een 3,5 liter V6 motor (ruim 300 pk, 360 Nm) en een zes- versnellingsbak. De topsnelheid ligt ver boven de 200 km/uur, maar tijdens de rally’s wordt die vrijwel nooit gehaald. De 350Z Challenge was binnen de internationale rallysport samen met BioMCN de grondlegger voor het gebruik van de biobrandstof GEM Fuel. De Nissan 350Z Challenge gaat in 2015 het 7e seizoen in en het belooft ook dit jaar weer een spannende strijd te worden, met negen deelnemende equipes. De auto’s zijn vrijwel identiek en er wordt dankzij de achterwielaandrijving altijd gezorgd voor veel spektakel op de klassementsproeven. Dit in combinatie met spannende duels tussen de verschillende teams en de potentie om top-10 tijden te rijden maakt de Nissan 350Z Rally Challenge tot één van de populairste klasses die er momenteel is in de Nederlandse rallysport. De 350Z Rally Challenge wordt ook dit seizoen weer gesponsord door Eurol en door Biesheuvel Autosport. De catering is in handen van QuartreCulinair. De cup telt dit seizoen 6 rally’s: de TankS Rally, de Rally van Putten, de ELE Rally, de Vechtdal Rally, de Hellendoorn Rally en de GTC Rally.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com