RallyNieuws

Nog een paar nachtjes slapen

Zaterdag 5 januari is het zover. Dan gaat de 35e editie van de Dakar rally van start. Voor het vijfde jaar gaat deze editie over het Zuid Amerikaanse continent. De start zal zijn in Lima, de hoofdstad van Peru. De finish is 8500 kilometer verder in de hoofdstad van Chili, Santiago.

De ASO, de organisatie van de Dakar rally, heeft een dusdanige route uitgezet dat op dag twee reeds de woestijn in getrokken wordt. Vanaf het begin af aan is het dus alle zeilen bijzetten voor de coureurs en teams. Op 13 januari is dan de rustdag. De teams bevinden zich op dan in Argentinië.

Op dit moment zijn nagenoeg alle teams aangekomen in, of in ieder  geval onderweg naar, Lima. De auto’s, trucks en motoren waren veelal al eerder verscheept. Een aantal teams stuurden hun materiaal wat later per vliegtuig. De laatste testritten en afstellingen worden nu gedaan. De laatste sponsorstickers worden geplakt en op 4 januari moet alles door de technische keuring voordat de deelnemers hun voertuig in het Parc Fermé moeten stallen.

Ondanks zorgvuldige voorbereidingen en klaar om mooie prestaties neer te zetten heeft Bernhard ten Brinke van het Riwald Dakar Team last-minute besloten niet af te reizen naar Zuid Amerika. De coureur uit Zeddam heeft de beslissing genomen thuis te blijven aangezien de gezondheidstoestand van zijn moeder sterk achteruit is gegaan. Naar eigen zeggen wil hij haar en zijn familie in haar laatste levensfase bijstaan.

Hierdoor zal het Riwald Dakar Team met twee in plaats van de geplande drie HRX Ford rallywapens aan de start verschijnen. Deze wagens zullen bestuurd worden door Erik Wevers en Gert Huzink worden bestuurd. Eerder al moest Richard Huzink zich wegens gezondheidsproblemen laten vervangen door Anne Kies.

Bij het Venco Rally Team zijn er ook op het laatste moment nog wijzigingen in het team geweest. Door familie omstandigheden heeft teammanager Jurgen Janssens moeten besluiten niet af te reizen. Wilko Hoefnagels zijn die rol op zich nemen. Als monteur is Stef Manders aangetrokken.

Alle deelnemers staan te popelen om te gaan beginnen. Zo ook Anton van Limpt, navigator bij het Belgische Team Feryn Dakar Sport. Volgens eigen zeggen is hij mede door de vele vrije dagen van de afgelopen week toe aan actie.

Tekst: Edwin Hengelman
Foto: Riwald Dakar Team

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com