RallyNieuws

Nog één te gaan voor het Maxxis SuperB Dakar Team

Het Maxxis Dakar Team Powered by Super B heeft ook de 13de etappe van Copiapo naar La Serena op een goede manier afgesloten. Alle teamleden kwamen aan de finish en het scheelde maar 41 seconden of de tweede dagzege was een feit geweest. Sebastian Husseini greep net naast de zege, maar pakte een mooie 2de plaats. Kees Koolen reed een prima etappe en finishte als 15de. Jurgen van den Goorbergh was weer helemaal terug en was de snelste Nederlander in het autoklassement op een 32ste plaats en Tim Coronel werd keurig 42ste. Kornelis Offringa en Rob van Pelt kwamen laat over de streep, maar zij wisten uiteindelijk de voorlaatste etappe te finishen zodat het team wederom compleet was.

De etappe overwinning van Sebastian Husseini smaakte naar meer en in de 13de etappe moesten nog een aantal duinen bedwongen worden. Koren op de molen voor de man uit Dubai, die er meteen goed voor ging zitten. De strijdt was spannend en de leider in de wedstrijd verschilde per Waypoint, maar na 491 kilometer getimede proef kwam de Maxxis Super B coureur als 1ste over de streep. Even dacht het team dat de winst binnen was, maar een snelle Zuid Afrikaan gooide uiteindelijk roet in het eten door 41 seconden sneller te zijn op het laatste gedeelte van de proef. Zo pakte Husseini net niet zijn tweede overwinning, maar werd hij voor de 5de keer tweede, een prestatie van formaat voor de snelle debutant.

Kees Koolen is wederom een stap dichterbij zijn doel en dat is de finish halen in Santiago. Koolen reed ook vandaag weer een solide etappe en kon het tempo van de mannen aan kop redelijk volgen. Zonder risico’s en fouten reed Koolen vandaag de 13de etappe van Copiapo naar La Serena uit en finishte op een mooie 15de plaats. Na afloop lag er nog een lange verbindingsroute te wachten op de deelnemers, maar Koolen was op tijd in het bivak en kon de laatste voorbereidingen gaan treffen voor de laatste etappe van Dakar 2013.

Jurgen van den Goorbergh stond vandaag, na lang sleutelen door de monteurs van het team, weer aan de start van de 13de etappe. Even werd er gevreesd dat de buggy niet meer te repareren was, maar de monteurs van het team hebben voortreffelijk werk verricht. Vanaf een 77ste plaats moest van den Goorbergh zijn weg naar voren vinden, maar dat deed hij dan ook gestaag. Halverwege de etappe had de snelle man uit Breda al 40 plaatsen goed gemaakt en stormde hij af op een mooie finish. Een 32ste plaats was uiteindelijk de uitslag na 491 kilometer op tijd en dat was gezien zijn startpositie een superprestatie. De buggy hield zich goed en van den Goorbergh kan zich op gaan maken voor de laatste etappe van de 2013 editie van Le Dakar.

Tim Coronel was de tweede week van de Dakar goed begonnen en reed de afgelopen dagen vrijwel probleemloos zijn etappes. Ook vandaag begon Coronel goed, maar een haperende koppeling zorgde ervoor dat Coronel het lastig had. De snelste man van Nederland wist het probleem onder controle te krijgen en de etappe uit te rijden, maar tegen het einde ging het niet echt van harte. Coronel verloor wat tijd, maar kwam toch op een mooie 41ste plaats over de streep en staat met één been in Santiago. De laatste etappe is anders dan de voorgaande jaren en moet wel degelijk serieus genomen worden. De realistische Coronel is dan ook de laatste die de etappe zal onderschatten.  

Voor Kornelis Offringa en Rob van Pelt was de 13de etappe geen gemakkelijke. De Maxxis Super B equipe verloor aan het begin van de etappe veel tijd, maar wisten dat gaande weg weer in te lopen. Het trouwe snelle assistentie team wist ook de 13de etappe te finishen en pakte vandaag de 45ste tijd. Een goede prestatie van de mannen die vooral de eerste week veel in actie hebben moeten komen.     

Bron: Maxxis Dakar Team powered by SuperB

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com