Site pictogram RallyNieuws

NRT Rallyteam moest strijd staken tijdens TankS Rally

De Opel Astra van het Barnevelde NRT Rallyteam is eerder dit jaar helemaal klaargemaakt na de Circuit Short Rally. Echter, tijdens een testrit vóór de TankS Rally werd een groot probleem met de remmen ontdekt. Ze blokkeerden al bij hele lage snelheid. Hierdoor werd de auto oncontroleerbaar en daarmee gevaarlijk om mee te rijden.

Dag en nacht is er doorgewerkt om het probleem te traceren en te verhelpen. Vooral mede dankzij de hulp van Eep Borgers en zijn team, te weten Peter, Dirk en Marco, Karel Nortier en Terry Hinsen.

Jaren geleden is het alweer dat Matthieu Tak een rally reed en hij maakte zijn rentree bij het NRT Rallyteam tijdens de TankS Rally. Zijn navigator was Martin Nortier.

De gladde omstandigheden op de vrijdagavond en de niet naar behoren werkende remmen deed het duo besluiten voorzichtig van start te gaan. Voor Matthieu was de auto helemaal nieuw en gebruikte de eerste proeven vooral om ervaring op te doen. Een ware verassing was dan ook de 30e plaats algemeen na de zes proeven van de vrijdagavond.

Matthieu en Martin gingen er op zaterdag goed voor zitten en gingen vol goede moed van start, gesterkt door de resultaten van de avond ervoor. Dat terwijl er op vrijdagavond niet voluit gereden werd.

De Opel Astra hield stand tussen veel anderes en snellere auto’s. Alles leek goed te gaan en waren ze op weg naar een goede eindklassering totdat het noodlot toesloeg. Op KP16 klonk bij het terugschakelen een harde knal en daarbij het verlies van de aandrijving. Het differentieel bleek te zijn geëxplodeerd en dwong het duo tot opgave.

Matthieu: “Ik begon goed te wennen aan de auto en we gingen steeds harder. Onze tijden op de zaterdagmiddag proeven waren vooraan in onze divisie en een aantal keer reden we zelfs een scratch. Uitvallen met een topklassering binnen handbereik was dan ook erg jammer. Desalniettemin heb ik genoten van mijn rentree. Volgende keer beter”.

Martin: “Het uitvallen was een grote domper. Na de problemen die we hadden met de remmen, verliep de rest van de wedstrijd eigenlijk erg voorspoedig. We bevonden ons op een 25e plaats op het moment van uitvallen en daar waren we meer dan tevreden mee. Helaas mocht het niet zo zijn en hebben we vroegtijdig de wedstrijd moeten verlaten.”

De auto wordt zo snel mogelijk weer klaargemaakt voor de volgende wedstrijd van het team. Kijk voor info op www.nrtrally.nl.

Mobiele versie afsluiten