RallyNieuws

NRT Rallyteam ook bij 2e editie Circuit Shortrally Zandvoort

Voor het 2e jaar op rij is de Circuit Shortrally op en rondom het circuit van Zandvoort de opener van het Nederlands Shortrally Kampioenschap. Net als vorig rallyseizoen zal dit ook meteen de 1e wedstrijd zijn waar het Barneveldse NRT Rallyteam aan zal deelnemen. De wedstrijd zal met name als test fungeren voor de tijdens de winterstop opnieuw opgebouwde motor. Daarnaast heeft het evenement een bijzonder karakter, wat deelname sowieso al de moeite maakt.

Vorig jaar werd er nog deelgenomen door equipe Martin Nortier en Vivienne Geuzebroek, ditmaal zal Martin vervangen worden door zijn vader Karel. Deze heeft tijdens de Conrad Euregio Rally afgelopen november zijn herintrede gemaakt in de sport. Dit na een blessure waardoor hij 1,5 jaar uit de running was. Nu is het vooral zaak weer te wennen aan de auto en kilometers te maken. Martin zal in Zandvoort wel deelnemen. Dit als navigator van het jonge rallytalent Kevin van Deijne in een Suzuki Swift Super 1600.

Met de nieuwe auto en een andere bestuurder is Vivienne de enige constante factor bij de deelnames van het NRT Rallyteam aan de Circuit Shortrally. Zij is normalerwijs actief op het circuit. Met Haar BMW Compact neemt ze deel aan DNRT Races. Daarnaast vind ze het leuk een aantal wedstrijden per jaar te navigeren binnen de rallysport.  Geuzebroek: “Vooral dit evenement in Zandvoort is speciaal voor me. Ik ken het circuit van binnen en buiten, maar de onverharde stukken in de duinen daarentegen niet. Dit maakt het tot een echte uitdaging hier deel te nemen. De samenwerking met het team voelt goed en ik kijk erg naar de wedstrijd uit!”.

“Het evenement kent leuke proeven en is erg compact. Een mooie opwarmer voor het nieuwe rallyseizoen. Ik moet weer helemaal terug komen in mijn ritme nadat ik een tijdje afwezig was als rijder in de sport. Eén van mijn grootste verbeterpunten op dit moment is het rijden van de juiste lijnen. Vivienne kan mij daar mooi in helpen door op de delen die op het circuit verreden worden mij te coachen naar de ideale rijlijn!”, spreekt Karel Nortier.

De voor het Shortrally Kampioenschap meetellende wedstrijd kent 6 klassementsproeven, waarvan 3 verschillende. Om 11.30 gaat de eerste deelnemer van start, die om 15.20 op het finishpodium weer terugverwacht zal worden. Het totale aantal wedstrijdkilometers ligt op 56,20, waarvan 52,20 op snelheid. Voor meer info kunt u terecht op www.circuitshortrally.nl of op www.nrtrally.nl.

Tekst: NRT Rallyteam
Foto: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com