RallyNieuws
Martin Nortier & Marlous Nortier - Opel Astra GSi - Vechtdalrally 2016
Martin Nortier & Marlous Nortier - Opel Astra GSi - Vechtdalrally 2016

NRT Rallyteam tevreden met 32e plaats in Vechtdalrally

Op zaterdag 18 juni stond het NRT Rallyteam aan de start van de Vechtdal Rally te Hardenberg. Ditmaal was het equipe Martin Nortier/Marlous Nortier die de Opel Astra GSi over de rallypaden stuurde. Mede door het wisselvallige weer bleek dit een hele uitdaging, maar uiteindelijk bereikte het team toch de finish met een nette klassering.

Voorafgaand aan de start van de eerste boucle van 3 proeven had Martin het lastig met de bandenkeuze. Volgens de weer-apps zou het ten tijde van een deel van de proeven gaan regenen en een deel droog blijven. Het gevarieerde parcours (deels buitenproeven die onverharde wegen bevatten en deels industrieterrein) maakte de bandenkeuze moeilijk. Uiteindelijk werd er gegokt op dat regenbanden het best bij de omstandigheden zouden passen, maar dit bleek helaas de verkeerde keuze. De banden gaven niet de gewenste grip. Toen de equipe spinde, was het vertrouwen weg met als gevolg dat er verre van de limiet gereden werd. Martin en Marlous stonden na 3 proeven op een ietwat teleurstellende 42e plaats.

Op de eerste service werd de balans opgemaakt en in samenspraak met teammanager Karel Nortier werd er voor een andere bandenstrategie gekozen. De banden gaven een betere grip, met name bij het aanremmen van de bochten en in de snelle situaties. Langzaam kwam het gevoel met de auto terug, wat de equipe hoop gaf voor de rest van de rally.
Ook voor de laatste 3 proeven werd er gekozen voor een set-up voor natte omstandigheden. Maar het stopte met regenen en het parcours droogde sneller op dan gehoopt. Dit betekende wederom dat de bandenkeuze niet aansloot bij de omstandigheden waarin gereden werd. Door de ervaring eerder die dag konden Martin en Marlous beter omgaan met deze situatie. De tijden waren dan ook een stuk beter dan de tijden van de vorige doorkomsten en het plezier in het rijden kwam weer helemaal terug. Uiteindelijk sloot het team de rally af op een 32e plaats algemeen van de 50 gestarte deelnemers.

“Het was een leerzame rally. Door het wisselvallige weer hebben we goed kunnen experimenteren met de banden. Deze ervaring kunnen we meenemen naar de toekomstige wedstrijden. Het was super dat ik wederom samen met Marlous een rally kon rijden! Ondanks het wat moeilijke begin kijk ik toch tevreden terug op het evenement”, aldus Martin.
Graag wil het team de volgende sponsoren bedanken: Stern Schade, Stern Auto, De Garage Meppel, Auto Brinks Gorssel, SIT Internetdiensten, Nummer 12, Groeneveld Reclame Sign & Design, Gerritsen Coatings, First Class Carservice Bunnik, A2 dienstverlening, Fundriving Rallysport en Maxsport.

Het volgende evenement op de kalender van het NRT Rallyteam is de Short Rally van Kasterlee (Be) die op 28 augustus verreden wordt. Houd onze website www.nrtrally.nl in de gaten voor meer informatie!

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com