RallyNieuws
Bob de Jong & Bjorn Degandt - Hyundai i20 R5 - ELE Rally 2019
Bob de Jong & Bjorn Degandt - Hyundai i20 R5 - ELE Rally 2019

Ondanks Corona toch volwaardige Nederlandse rallykalender

Het Bestuur Sectie Rally van de KNAF heeft vandaag de aangepaste rallykalender gepresenteerd. De Circuit Short Rally, de Visual Art Rally en de nieuwe Dutch Legend Rally kwamen eerder al te vervallen, terwijl de organisatie van de Zuiderzeerally leek uit te kunnen wijken naar oktober.

Verschuivingen

Op de vandaag gepresenteerde kalender is de Zuiderzeerally alsnog komen te vervallen en zal pas weer in 2022 op de kalender prijken. Wel doorgeschoven naar oktober is de ELE Rally, welke op 9 oktober staat gepland. Opvallend daarbij is dat deze rally, net als de overige wedstrijden op slechts één dag lijken te worden verreden.

Tussentijd

Belangrijk bij het opstellen van de nieuwe kalender was de periode tussen twee wedstrijden. Men heeft hierbij drie weken aangehouden. Deze drie weken zijn nodig om niet alleen de rallyauto te prepareren, maar ook om de officials de kans te geven hun materiaal weer op orde te brengen en bemensing van de klassementsproeven te organiseren.

Primeur

Mocht de rally rondom het Duitse Sulingen doorgang vinden, is deze wedstrijd de opener van het Open Nederlands Rally Kampioenschap. Mocht de Duitse organisatie besluiten uit te wijken naar juli, dan vervalt deze wedstrijd voor dit kampioenschap en zal de GTC Rally de eer te beurt vallen om het Open Nederlands Rally Kampioenschap te openen. Voor het Nederlands Rally Kampioenschap geldt de GTC Rally inmiddels al wel, een primeur voor deze wedstrijd.

Voor de Twente Rally geldt dat nog niet duidelijk is of deze wedstrijd ook voor het Shortrally kampioenschap zal gaan gelden.

tekst: RallyNieuws

Kijk hier voor de rallykalenders

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com