RallyNieuws
Michael Simon & Rogier Simon - Volvo PV544 Sport - ELE Rally 2019
Michael Simon & Rogier Simon - Volvo PV544 Sport - ELE Rally 2019

Ook Dutch Legend Rally slachtoffer Coronapandemie

Velen keken er reikhalzend naar uit, naar de Dutch Legend Rally, de gemoderniseerde versie van een Brabantse klassieker. Men zal echter nog wat geduld aan de dag moeten leggen. De organisatie van deze wedstrijd heeft namelijk besloten om de wedstrijd een jaartje op te schuiven.

Pandemie

De wedstrijd stond oorspronkelijk voor 8 mei op de kalender, maar de immer nog voortdurende coronapandemie gooit ook hier roet in het eten. De eerste editie, die als Shortrally zou worden verreden, heeft nu als nieuwe datum 7 mei 2022 gekregen.

Verschuiven

Aangezien al veel wedstrijden verschoven zijn naar het najaar en het dan ook het oogstseizoen is, is het een onhaalbare kaart gebleken om deze wedstrijd ook naar het najaar te verschuiven. Daarbij komt dat de organisatie bij haar eerste wedstrijd natuurlijk graag het publiek aanwezig willen hebben.

Duitsland

Door alle verschuivingen lijkt het Nederlands rallykampioenschap in Duitsland geopend te worden. Rondom het plaatsje Sulingen zal dan de ‘Rund um die Sulinger Bärenklaue’ worden verreden. Desgevraagd heeft die organisatie aan RallyNieuws laten weten zich nog steeds te richten op de datum van 6-8 mei. Desondanks heeft men de optie om de wedstrijd te verplaatsen naar 16 en 17 juli.

Toekomst

Hoe het verder moet met de Nederlandse wedstrijden, zullen alle betrokken partijen op korte termijn gaan bespreken. Eén van de opties die genoemd worden is het het samenvoegen diverse wedstrijden tot één geheel.

Tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com