RallyNieuws
Kevin Abbring - Hyundai i20 WRC - 2016

Ook in 2016 een beperkt programma voor Kevin Abbring bij Hyundai Motorsport

In 2016 is de WRC kalender met één wedstrijd uitgebreid. Geen 13 maar 14 wedstrijden staan er dan op het programma. De rally van China is aan het programma toegevoegd.

Dat, samen met de introductie van de i20 R5, zorgt voor enorme logistieke druk bij Hyundai Motorsport. Er moeten voor de 14 wedstrijden een flink aantal nieuwe chassis van de nieuwe i20 WRC  worden opgebouwd.

Het gaat waarschijnlijk niet lukken om voldoende chassis gebouwd te krijgen zodat Kevin Abbring, die ook in 2016 testrijder is bij Hyundai Motorsport, een aantal wedstrijden met de i20 WRC zal kunnen gaan rijden. “Misschien dat het in de zomer lukt om hem te laten rijden,” aldus Alain Penasse.

Naast de i20 WRC komt Hyundai Motorsport ook met een R5 variant. Hyundai wil die graag in het WRC programma aan het publiek showen maar een WRC2 kampioenschap wordt echter uitgesloten, wel zal een aantal nog te selecteren wedstrijden worden gereden.

“Aangezien voor iedere ronde van het WRC drie i20 WRC’s klaar gemaakt moeten worden, zal er geen ruimte zijn om dan ook één of meerdere R5’s klaar te stomen. Daarom is een deelname aan het Europees Kampioenschap, het ERC, een reële optie,” zegt Penasse.

De nieuwe i20 WRC zal op 9 december op de thuisbasis in Alzenau gepresenteerd worden.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com