RallyNieuws
Troela
Troela

Op korte termijn gezocht: rallystoeltje. Of 50.000, nog beter

Wat was die overwinning van Max Verstappen in Zandvoort mooi. Voor de neutrale kijker was het misschien een saaie wedstrijd maar met een licht oranje voorkeur was het toch erg spannend vanwege de verschillende bandenstrategieën van de heren vooraan het veld. En wat was het geweldig om dat in oranje gehulde publiek te zien. En eng tegelijk, maar dat is een persoonlijk dingetje.

Binnenkort hebben we de rally van Hellendoorn. Hier komt normaliter veel publiek. Heel lang geleden was ik er en was de afsluitende proef de Luttenbergring. Ik had mijn toenmalige Opel geparkeerd en moest drie kwartier lopen om bij de proef te komen. Voor uw aanvullende informatie, het was een stevig wandeltempo. Dat zijn heel wat geparkeerde auto’s van bezoekers. En ook nog aan twee kanten van de weg. Ooit las ik dat er op deze rally 100.000 bezoekers afkwamen. Ik heb ze nooit geteld maar druk is het er altijd.

Waarom mogen de tribunes in Zandvoort voor tweederde vol zitten en staat er straks in Hellendoorn een pluk mensen een hele dag in hetzelfde weiland? Raar maar waar is er een antwoord: stoelen. Zo lang je een vaste zitplaats hebt, mag er veel meer. Als volkomen weldenkende leek denk ik dan: maar die mensen blijven toch niet de hele dag op die stoel zitten? Ze moeten versnaperingen halen en sanitair bezig zijn. Uit de beelden van de race nabij de duinen blijkt dat er veel gewoon naast elkaar bij het hek gaan staan. En dan die drommen bij de ingang van het circuit en in Zandvoort zelf? Dat roept nogal wat (wat mij betreft terechte) vragen op.

Bij een rally op het circuit van Zandvoort zouden dus veel mensen aanwezig zijn, net als een rally in een voetbalstadion. Dit vanwege de stoelen. De oplossing ligt dus in die stoelen en de aanname dat mensen die een stoel hebben zich niet meer verplaatsen.

Wat de rallysport momenteel dus nodig heeft zijn stoelen, heel veel stoelen. Gewoon in een weiland. Rallyfans slepen hun eigen catering normaliter al vaak mee dus zullen, afgezien van de sanitaire uitjes, veel minder bewegen dan de toeschouwers in Zandvoort. Wat moet dat een mooi beeld zijn, weilanden vol met in het oranje geklede mensen. Het lijkt Zandvoort wel. Alleen is de sport veel mooier. Zelfs vanuit een vaste zit- en verblijfplaats voor een dag, een stoel.

Tekst: Troela

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com