RallyNieuws
Hellendoornrally Logo
Hellendoornrally Logo

Op naar de Eurol Hellendoornrally 2021

Zoals velen van jullie weten is de Eurol Hellendoornrally editie 2020 afgelast vanwege het coronavirus en de daarbij behorende onzekerheden en maatregelen die getroffen moeten worden. Dat vinden wij net zo erg als jullie rallyfans maar dat betekent niet dat we nu helemaal bij de pakken neer zijn gaan zitten. Sterker nog, in de afgelopen tijd zijn we al druk bezig geweest met de plannen voor 2021. We hebben al diverse contacten gehad met verschillende partijen die samen met ons toewerken naar een mooi evenement volgend jaar.

Naast de voorbereidingen voor het evenement zelf hebben we ook intern versterking gekregen. Zo hebben we een nieuwe voorzitter en een nieuwe penningsmeester. We willen onze rallyfans graag kennis laten maken met beide heren, vandaar een korte introductie van deze aanwinsten. We zijn erg blij aan te kondigen dat Theo Engels (voorzitter) en Martijn Boerrigter (penningsmeester) ons team komen versterken, samen werken we aan een vruchtbare toekomst voor de Eurol Hellendoornrally en rally in het algemeen.

Over Theo Engels

Theo Engels is 48 jaar oud en woonachtig in het buitengebied van Mariënheem/Luttenberg, op de grens zo gaf hij zelf aan. Daar woont hij samen met zijn vrouw en twee zonen in een woonboerderij. In het dagelijks leven is Theo directeur bij een zorgverzekeraar. Wij vroegen Theo wat zijn affiniteit is met de Eurol Hellendoorn Rally en de rallysport in het algemeen.

“Sinds jaren ben ik al besmet met het autosportvirus en rallysport in het bijzonder. In mijn jeugd was ik standaard te vinden bij de Hellendoorn Rally, maar destijds als fan en toeschouwer. De Eurol Hellendoorn Rally is als het ware mijn thuisrally. Via-via eerst als official aan de slag gegaan en nog steeds als hoofdofficial betrokken bij diverse rally’s. Sinds vorig jaar ben ik actief als voorzitter van de Zuiderzee Rally en daarnaast betrokken bij de Rally Foundation die tevens de Vechtdal Rally en Twente Rally organiseert. Uiteraard betekent het voorzitterschap van de Eurol Hellendoorn Rally dat ik mij primair op dit mooie evenement zal richten. “

Naast het werk in diverse organisaties is Theo zelf in het bezit van een navigator licentie, volgens hem is het tevens de bedoeling om zodra het weer kan als navigator aan de slag te gaan. Dan doelen we natuurlijk op de huidige situatie omtrent de coronamaatregelen.

“Bij de Zuiderzee Rally van dit jaar waren wij genoodzaakt om een week voor de rally de stekker uit de 35e editie te trekken. Dat was een grote teleurstelling, met name voor alle betrokken vrijwilligers. Gezondheid gaat uiteraard altijd voor, sport komt daarna pas. De teleurstelling bij het besluit om ook de Eurol Hellendoorn Rally voor 2020 te annuleren was en is groot. Echter gooiden de actuele richtlijnen van de overheid en de bijkomende financiële onzekerheden definitief roet in het eten voor dit jaar.”

Theo neemt de ervaringen uit het organiseren van andere rally’s mee naar de Eurol Hellendoorn Rally, hij zal een verbindende factor zijn. De rallysport is iets wat we samendoen, iedereen draagt zijn steentje bij aan de organisatie en het mogelijk maken van een dergelijk evenement. “De bundeling van alle kennis binnen het organisatiecomité is essentieel om voor volgend jaar en de komende jaren de toekomst van de Eurol Hellendoornrally te garanderen. Samen met alle mensen daarmee aan de slag te gaan is voor mij de grote motivatie. Wij zullen transparant gaan werken aan een slagvaardige organisatie, waarbij we de gezamenlijke doelstellingen zullen prefereren boven individuele belangen. Niemand is groter dan de Euro Hellendoorn Rally. Dit alles met het doel een topevenement neer te zetten waar geen enkele rallysportfanaat omheen kan.”

Dat de huidige situatie ook zo zijn voordelen heeft moge ook duidelijk zijn. Volgens Theo zitten we niet achterover en gaan we ervoor zorgen dat in 2021 de Eurol Hellendoorn Rally zal terugkomen met uitdagende proeven en een fantastisch deelnemersveld. De ambitie van de Eurol Hellendoornrally om uit te groeien tot een aantrekkelijke rally voor topteams uit binnen- en buitenland staat als paal boven water en wordt door onze nieuwe voorzitter dan ook nadrukkelijk onderschreven.

“Ik hoop dat iedereen deze vreemde coronatijd gezond door mag komen en wij elkaar mogen treffen op de klassementsproeven van de rally’s die zeker nog zullen volgen in betere tijden. Rally is onze passie en een gezonde toekomst van de Eurol Hellendoornrally is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid.”

Over Martijn Boerrigter

Martijn Boerrigter is 47 jaar oud en woonachtig in Hulsen (Nijverdal), hij is getrouwd en heeft 2 zonen. Hij is zelf opgegroeid in Nijverdal/Hellendoorn en mag daarmee dan ook echt de Eurol Hellendoorn Rally tot zijn thuisrally benoemen. Martijn runt een eigen verzekeringsbedrijf en als hij daar niet druk mee is dan wel met hardlopen of tennissen.

Martijn noemt zichzelf autoliefhebber en met name de rally trekt zijn aandacht al vanaf kleins af aan, als klein mannetje stond hij al langs de proeven en later uiteraard met zijn kameraden ergens in een weiland achter Hellendoorn. Niet geheel verrassend vindt hij de Eurol Hellendoornrally één van de mooiste rally’s van Nederland, daar geven we hem natuurlijk helemaal gelijk in.

Wij hebben Martijn gevraagd ons te ondersteunen bij het organiseren van de Eurol Hellendoorn Rally, wij denken dat hij met zijn kennis van zaken een aanwinst is voor het team. Daar komt bij dat zijn kennis uit het verzekeringswezen ook een aanwinst is voor bepaalde vlakken op het gebied van organisatie.

Tot slot

Wij willen Theo en Martijn van harte welkom heten in de organisatie en voorzien dat zij een aanwinst zijn voor de Eurol Hellendoorn Rally, we denken dat als we samen de schouders eronder zetten we volgend jaar een heel mooi evenement kunnen neerzetten. Tegen die tijd zijn we hopelijk ook corona technisch zover dat we gewoon kunnen organiseren en dat er voor fans en door deelnemers een mooie rally kan worden gereden.

bron: Hellendoornrally

lees ook:
Nieuwe voorzitter Hellendoornrally

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com