RallyNieuws
Opel Corsa Rally4
Opel Corsa Rally4

Opel Corsa Rally4 volgt Adam R2 op

De succesvolle Opel Adam R2, er werden vanaf 2015 vier Europese juniorkampioenschappen op rij mee gewonnen, krijgt een opvolger. De Opel Corsa Rally4 treedt in de voetsporen van het succesvolle Duitse bommetje, waar ook Timo van der Marel en Rebecca van der Marel mee streden.

Rally4

De Rally4 klasse is de vervanger van de R2 klasse en dus is de Corsa volledig volgens deze reglementen ontworpen. Zo zal de 1.2liter tellende motor van de Corsa, in tegenstelling tot die van de Adam, wel over een turbo beschikken en genereert daarmee 153kW, omgerekend 208pk met 290Nm koppel. Al dit vermogen wordt via een instelbaar sperdifferentieel en een sequentiële versnellingsbak naar de voorwielen gebracht.

Opel Corsa Rally4 interior
Opel Corsa Rally4 interior

Opel Motorsport en PSA Motorsport hebben in Zuid-Frankrijk uitgebreid met deze auto getest en daarbij meer dan 1000 kilometers afgelegd, op zowel verharde- als onverharde wegen. Daarbij werd de auto beurtelings bestuurd door Yoann Bonato en Marijan Griebel.

Minder schakelen

Volgens Griebel, die onder de indruk van deze auto is, reageert de auto goed op wijzigingen in de afstelling en mede dankzij de langere wielbasis is de Corsa stabieler in bochten dan de Adam R2 was. Het hogere koppel en breder toerenbereik is er volgens Griebel debet aan dat de rijder minder hoeft te schakelen dan een vergelijkbare auto zonder turbo.

Ontwikkelingsprogramma jonge rijders

Volgens Jörg Schrott van Opel Motorsport is de Corsa Rally4 ontwikkeld met het oog op zo laag mogelijke gebruikskosten, waardoor er minder budget nodig zou zijn. Volgens hem levert dat een optimale prijs-prestatieverhouding op. De prijs van de nieuwe auto wordt binnenkort bekendgemaakt. Vanaf 1 december is de auto gehomologeerd, waarna de auto dan ook besteld kan worden.

Opel en de ADAC gaan de auto inzetten in het programma voor de promotie van jong rallytalent. Zij zullen eerst van start gaan in de ADAC Opel e-Rally Cup, waarna de besten kunnen doorstromen naar het ADAC Opel Rally Junior Team, waar ze dan in de cockpit van de Corsa Rally4 terechtkomen.

Tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com