Site pictogram RallyNieuws

OVD Shortrally aftrap 205Cup in 2013

De 205Cup start in Ede alweer voor het elfde jaar. Zaterdag 6 april staan de deelnemers voor hun eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen 2013..

Nog altijd is het uitgangspunt van deze klasse competitie met gelijkwaardig materiaal. Met een vrijwel standaard Peugeot 205 GTI 1.9 hebben de deelnemers gelijke kansen waarbij de samenwerking tussen rijder, navigator en het serviceteam het verschil maakt. Ook dit jaar is de bandenkeuze simpel, er mag alleen gereden worden met de Toyo Proxes R888, een intermediateband die geschikt is voor alle weersomstandigheden.Net als voorgaande seizoenen is Prins Techniek weer de vaste bandenleverancier van de 205Cup. Op deze wijze is competatief rallyrijden met een relatief beperkt budget nog steeds mogelijk.

In 2013 bestaat de kalender uit 4 wedstrijden waarbij de aftrap in Ede is. Het seizoen is opgebouwd uit  1 shortrally en 3 grotere rallies. Nieuw is dat er geen schrapresultaten mogen worden ingebracht.

Wat betreft het aantal deelnemers is de verwachting dat dit seizoen een beperkt aantal equipes gaat starten. Behalve dat de economische omstandigheden niet echt meehelpen heeft de aankondiging van de Peugeot Sport Cup, waar gereden wordt met de Peugeot 206 GTI, gezorgd voor een hopelijk tijdelijke terugval in deelnemers. Diverse equipes die afgelopen jaar nog meestreden in de 205Cup zijn aan het bouwen met een nieuwe 206 maar zijn nog niet klaar. Dat betekent dat het aantal kanshebbers beperkt is, maar de strijd zal zeker niet minder zijn.

Ook Cup-voorziter Martijn Broekuizen verschijnt aan de start. Weliswaar niet in een 205-je, maar wel met de ondertussen bekende Lancer Evo 6.

Kalender 205Cup in 2013:
06 april        OVD Shortrally Ede
31 mei – 1 juni          ELE Rally
12-13 juli                 GTC Rally Nacht van Achtmaal
20-21 september      Schutte Informatisering Hellendoorn Rally

Tekst: 205Cup
Foto: Edwin Hengelman

Mobiele versie afsluiten