RallyNieuws
Mitsubishi Lancer Evo 4 - Piet van Hoof

Paradigit Rallyteam tevreden na zware Condroz Rally

Met beide Nederlandse kampioenschappen in hun rugzak toog het Paradigit Rallyteam afgelopen weekend naar België om hun seizoen traditioneel af te sluiten met de Condroz Rally. Een rally waar in twee dagen iets meer dan 240 km wedstrijdkilometers gemaakt worden op een glad en bochtig parcours met vele valstrikken. Dit jaar niet met de befaamde natte herfstachtige omstandigheden maar onder een stralend zonnetje, wat niet weg nam dat er nog steeds voorzichtigheid geboden was op de listige klassementsproeven.

Arjen de Koning / Sander van Barschot
Arjen en Sander begonnen hun rally met het vinden van de juiste schokdemper afstellingen voor het slechte wegdek tijdens de shakedown op vrijdag. Zaterdagmorgen werd er voorzichtig gestart om eerst aan de omstandigheden te wennen, daardoor waren ze na de eerste ronde van drie klassementsproeven op een 30e plaats algemeen te vinden.

Mitsubishi Lancer Evo X - Arjen de Koning
Op de zesde klassementsproef kwam de Mitsubishi onzacht in aanraking met een stoeprand wat resulteerde in een lekke band. Negen kilometer werd er nog gereden met een band die bijna van de velg afliep, resultaat was een 116e tijd op die proef en een duikeling in het algemeen klassement.

De acht resterende proeven van Zaterdag kwamen daardoor in het teken te staan van een inhaalrace. Arjen en Sander gaven alles wat ze hadden en klommen ondanks nóg een lekke band naar een keurige 19e plaats algemeen aan het einde van de eerste wedstrijddag.

Zondag werd het tempo verhoogd en noteerde het duo enkele snelle tijden in de top 15. De rally werd met een zeer tevreden gevoel afgesloten op een 14e plaats algemeen en als snelste Nederlander, gezien het startveld een prestatie om trots op te zijn!

Piet van Hoof / Max Jacobs
Piet en Max hadden zich tijdens de verkenningen goed voorbereid. Ondanks het droge weer wat onverwacht veel grip bracht, waren er toch plaatsen die door water of vuiligheid glad waren. Sommige bochten waren tijdens het verkennen ook al zo uitgereden dat voorzichtigheid tijdens de wedstrijd geboden was.

Ondanks de behouden start en het sterke deelnemersveld konden ze toch tijden in de top 20 realiseren tijdens de eerste klassementsproeven op zaterdagochtend. Op de derde klassementsproef was er een spannend momentje toen ze met een snelheid van 170km/h in een snelle rechterbocht erachter kwamen dat ze een lekke band hadden. Gelukkig konden ze hun Mitsubishi op de baan houden maar het nodige tijdsverlies werd opgelopen.

De daaropvolgende ronde werd het tempo verhoogd en kropen ze weer omhoog in het algemeen klassement. Op de vierde klassementsproef reden ze zelfs een top 10 tijd maar helaas werd deze proef later geannuleerd.

De derde ronde bracht vertraging waardoor het donker werd rondom Huy. In tegenstelling tot vele andere teams had het Paradigit Rallyteam hier wel rekening mee gehouden en een lampenbak meegenomen. Piet en Max wisten dat ze hierdoor veel van de verloren tijd eerder op de dag terug konden pakken. Helaas ging het bij de start van de negende klassementsproef mis en brak de cardan as. Daardoor was er geen aandrijving meer op de achterwielen en om meer schade te voorkomen werd er besloten niet verder te rijden. Het serviceteam ging vlug aan de slag om de volgende dag via het superrally systeem weer aan de start te kunnen verschijnen.

Zondag werd er zonder druk gereden maar toch waren er constant tijden in de top 15 en zelfs een aantal in de top 10. Toch was er enige teleurstelling omdat ze alle wedstrijden van dit seizoen zonder problemen aan de finish zijn gekomen. En dan net de laatste wedstrijd van het seizoen lukt dat niet probleemloos.

Het Paradigit Rallyteam kijkt terug op een geweldig seizoen 2014 en bedankt al zijn fans en supporters voor het mooie seizoen en alle steun. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het komende seizoen al in volle gang. Welk programma het Paradigit Rallyteam gaat rijden is nog niet bekend maar plannen zijn er genoeg!