RallyNieuws
Mammoet Rallysport - Oilibya Rally 2015

Pascal de Baar blij met vooruitgang Mammoet Rallysport

Niet alleen Martin van den Brink en zijn co-piloten liepen vrijdagavond met een brede lach op het gelaat door de sfeervolle straten van Agadir. Ook Pascal de Baar, Wouter de Graaff en Nico Stijnen hadden reden genoeg om tevreden terug te kijken op een weekje Oilibya Rally. “We hebben nog veel te doen, maar we zitten op de goede weg,” zo vertelde de 45-jarige ondernemer uit Beekbergen vanuit Agadir.

Pascal de Baar en zijn manschappen hebben de dankbare taak om zich weg te cijferen voor het teambelang. De Baar moet als snelle assistent zo dicht mogelijk in de buurt van kopman Martin van den Brink zien te finishen. “Dan kun je elkaar het beste helpen als de nood aan de man komt.”

In Marokko viel die opzet al heel snel in duigen. Het herstel was echter formidabel. “We hebben laten zien dat we in het spoor van Martin kunnen meedoen. En dat is juist de bedoeling,” aldus een opgetogen De Baar vanuit het warme Agadir.

Twee lekke banden en kapotte turbo
De rallyrijder, die op een harmonieuze manier de tweede viool bespeelt in het orkest van Mammoet Rallysport, toonde in de Oilibya Rally andermaal aan uit het juiste hout te zijn gesneden. De Baar en zijn brigadiers begonnen met veel tegenslag aan de rally maar wilden van geen wijken weten.. “In de eerste etappe hadden we twee lekke banden. De tweede dag ging de turbo kapot. Dat heeft ons ruim drie uur gekost. We stonden daardoor achter in het klassement en moesten ons van daaruit naaar voren zien te werken.”

Pascal de Baar geeft echter nooit op. Ook in Marokko bleef zijn wilskracht overeind. “Ook na die tweede dag was het team super gemotiveerd om er het beste uit te halen,” aldus De Baar. “De derde dag werden we zevende en konden we eindelijk weer voorin starten voor de vierde rit.”

De vierde etappe bracht De Baar, De Graaff en Stijnen eindelijk het zo gewenste succes. “We werden vijfde en dat betekende dat we met twee trucks van Renault in de top vijf stonden. Dat was een enorme opsteker.”
Die mentale opkikker bleef niet zonder verder succes. In de laatste etappe toonde Pascal de Baar zijn mogelijkheden. Op twee seconden na greep het Mammoet-trio een derde plaats in de etappe naar Agadir. “We hebben laten zien dat we mentaal sterk zijn. Ik vind het grandioos om in zo’n etappe nog voor Gerard de Rooy te eindigen. Natuurlijk had hij problemen. Maar die hadden wij ook. Die heeft iedereen in een rally.”

We reden als een speer
De back-up voor winnaar Martin van den Brink doelt op de staat van de techniek. “We hadden vrijwel geen banden meer. De bladveren waren op. Die hebben we voor de laatste etappe daarom maar omgedraaid. Met samen geknepen billen hebben we de rit zo goed mogelijk proberen te volbrengen.”

In die opdracht slaagde de formatie met glans. “We reden als een speer. Ik ben echt heel blij om te zien dat we met de top mee kunnen als het materiaal het doet zoals het zou moeten. Maar dat is ook de bedoeling van alles. Wij moeten zo dicht mogelijk achter Martin zien te blijven.”

Volgens Pascal de Baar is er veel duidelijk geworden in de vijf slopende etappes in Afrika. “We moeten nog heel hard werken om de truck perfect te krijgen. Met veel genoegen kunnen we terugkijken, maar nu moeten we verder. Natuurlijk staan we er beter voor dan een jaar geleden. Maar dat was ook het plan. Nu komt het er echter op aan. We weten wat de knelpunten zijn. Daar moeten we iets aan doen. Dan kunnen we weer stappen maken. We zijn er nog niet, maar we zitten op de goede weg. We hebben de potentie van de truck en de equipes aangetoond. Daar moeten we nu op voortborduren.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com