RallyNieuws

Patrick Snijers klaar voor Bocholt

Aanstaande zaterdag wordt in Bocholt en omstreken de Sezoensrally gereden, dat is de vierde manche van het BK rally. Uiteraard staat ook deze wedstrijd in het teken van de clash tussen de rijders die elk 7 titels wonnen met name Pieter Tsjoen en Patrick Snijers. Patrick Snijers en Johan Gitsels zijn klaar voor Bocholt.

Vrijdag bouwt het Logi-technic Sleuyter rallyteam haar tenten op op het pittoreske kerkplein van Bocholt. Op dat zelfde moment verkennen Patrick Snijers en co-rijder Johan Gitsels de 4 klassementsritten van de Sezoensrally. “In tegenstelling tot vorig jaar vervangt KP Gerdingen die van Vogelsdonk” zegt Johan Gitsels. “Een klassieker die terugkeert al zal ik geen referentiepunten hebben want het is mijn allereerste Sezoensrally. Maar dat wil niets zeggen want in Jambes stond ik ook voor het eerst aan de start in de rally van Wallonië en we reden er een goede wedstrijd waarin we uiteindelijk als tweede eindigden. Ik kijk echt uit naar deze rally die in vergelijking met alle andere wedstrijden toch speciaal is en dat heeft alles te maken met de vele onverharde wegen die we voor de wielen geschoven krijgen.”

“Onverhard is eigenlijk een te ruime omschrijving voor het soort parcours waarmee we geconfronteerd worden” stelt Patrick Snijers. “We rijden op maaskiezel, een soort van kleine ronde steentjes. Het is heel belangrijk dat je een goed gevoel hebt en de wagen op elk moment onder controle hebt. Lukt dat dan doe je mee voor de zege.”

“Ik herinner me dat Patrick vorig jaar met een oude Skoda Octavia op slechts vier tellen van de winnende Citroën C4 WRC van Alexandre Romain eindigde. Het zou mooi zijn mochten we zaterdagavond één seconde sneller zijn dan die andere Citroën C4 WRC. Pieter liet dit seizoen nog niets liggen en is bezig aan een indrukwekkende lijst van zeges. Maar, hoe langer dat lijstje wordt, hoe sneller de eerste nederlaag dichterbij komt. Ik kijk uit naar een nieuw sportief duel!”

Patrick Snijers treedt zijn co-rijder bij. “Mensen denken soms dat we er moedeloos van worden maar dat is helemaal niet het geval hoor. In de rally van Wallonië hebben we ons goed geamuseerd en een dijk van een wedstrijd gereden. Alleen was er eentje sneller dan wij. Zaterdag proberen we de rollen om te draaien. Ik hoop op de onverharde wegen het gebrek aan kracht te compenseren met mijn ervaring op dat soort wegen. Lukt ons dat dan ligt het kampioenschap opnieuw open. Her en der lees ik dat Snijers onder druk staat. Ik zou niet weten waarom. De Logi-technic Mini toont zich een zeer betrouwbare wagen. Alleen is het met de WRC van de nieuwe generatie die uitgerust is met een 1600 cc motor moeilijk opboksen tegen een WRC van de oude generatie. Bocholt is altijd een buitenbeentje van het kampioenschap en in juni staat er met de rally van Ieper één van mijn lievelingswedstrijden op het programma. Daar start iedereen met een Super 2000 wagen en kunnen we met gelijke wapens strijden. Maar eerst is er de Sezoensrally. Zaterdagavond hoop ik op het podium te staan. Het hoogste schavotje zegt mij wel wat.”

Patrick Snijers won de Sezoensrally twee keer. In 2009 en 2002 telkens met een Subaru Impreza.

Bron: PB Patrick Snijers

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com