RallyNieuws
Paul Souman & Arjen Alons - Peugeot 208 Rally4 - Sezoensrally 2022
©ProTrack Media | Paul Souman & Arjen Alons - Peugeot 208 Rally4 - Sezoensrally 2022

Paul Souman maakt kennis met maaskiezel

Afgelopen weekend namen Paul Souman en zijn navigator Arjen Alons deel aan de Belgische Sezoensrally, net over de grens bij Bocholt. Met hun Peugeot 208 Rally4 maakten zij kennis met de beroemde en tevens beruchte maaskiezel.

Shakedown

Op donderdag voorafgaand aan de wedstrijd vond de Shakedown plaats. Hier kon de equipe kennis maken met de omstandigheden van het parcours. Dit ging niet geheel zoals gehoopt. Bij het aanremmen voor de bocht kwma de auto in onbalans door een hobbel, waardoor de achterkant omhoog kwam. De auto kwam in een sloot en raakte flink beschadigd. Nadat de wagen terug in het servicepark arriveerde bleek de schade minder erg dan het uiterlijk deed vermoeden.

Bij DG Sport konden de benodigde onderdelen snel worden verkregen en werd de wagen door Arendsen Racing weer tip top in orde gebracht. “We konden tijdens de wedstrijd op zaterdag aan niets merken dat de auto schade had geleden. Hij was weer helemaal perfect” laat Paul Souman aan RallyNieuws weten.

Opbouwen

Desondanks bleef het duo de eerste klassementsproeven van de zaterdag voorzichtig. “Het is onze eerste keer dat we aan deze wedstrijd deelnemen en zijn afgelopen donderdag flink gewaarschuwd. Ook is de maaskiezel zeker net zo berucht als dat deze beroemd is,” verklaart Paul. “We zijn voorzichtig begonnen om het vertrouwen in onszelf en in de auto weer terug te vinden. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam dat vertrouwen ook weer terug. In de laatste boucle konden we er weer echt voor gaan zitten en zijn we een paar plaatsen in het klassement opgeklommen. Hadden we donderdag de crash niet gehad, had er zaterdag wellicht een beter resultaat in gezeten,” kijkt Paul terug op deze wedstrijd.

ELE Rally

Komend weekend staat de ELE Rally op stapel. Vanaf het servicepark in Son wachten, verdeeld over elf klassementsproeven, 124 kilometers op de deelnemers. Hiervan wordt 15% op onverhard gereden. “Wij staan ook aan de start van de ELE Rally,” zegt Paul Souman. “We rijden in België om ervaring op te doen en proberen die in Nederland om te zetten in aansprekende prestaties. De Sezoensrally en de ELE Rally zijn niet met elkaar te vergelijken en moeten de auto anders gaan afstellen. Daar waar we in België met een relatief zachte afstelling reden, zullen we voor de ELE Rally een wat hardere setup kiezen. Met startnummer 35 hopen we een goede klassering neer te zetten.”

De ELE Rally wordt dit jaar over slechts één dag verreden. De rally begin rond 12:00u ’s middags en even na middernacht zal de winnaar over het finishpodium in het centrum van Son rijden.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com