RallyNieuws
Paul Souman & Arjen Alons - Peugeot 208 Rally4 - South Belgian Rally 2022
©Protrack Media - Paul Souman & Arjen Alons - Peugeot 208 Rally4 - South Belgian Rally 2022

Paul Souman Rallysport kijkt tevreden terug op South Belgian Rally

Op zaterdag 19 maart stond het team van Paul Souman Rallysport aan de start van de South Belgian Rally. Plaats van handeling was het Belgische Vresse-sur-Semois. Rijder Paul Souman en navigator Arjen Alons gingen in hun Peugeot 208 Rally4 van start in een wedstrijd die, verdeeld over twaalf klassementsproeven, een lengte kende van 151 kilometers die tegen de klok moesten worden afgewerkt.

Het was de tweede wedstrijd die de equipe in deze nieuwe auto afwerkte. De auto debuteerde in de Drenthe Rally, die op en rond het TT-circuit bij Assen werd verreden. De grote hoeveelheid grip op het circuit speelde menig deelnemer parten, zo ook de Peugeot van Paul Souman. De in allerijl bestelde aandrijfas werd in België gemonteerd. Dit gezien de korte tijd die tussen beide wedstrijden zat.

Shakedown

Voorafgaand aan de wedstrijd werd deelgenomen aan de Shakedown en kon de weer gerepareerde Peugeot 208 Rally4 de sporen worden gegeven. Voor Paul de gelegenheid bij uitstek om kilometers te maken in de nieuwe auto.

Op zaterdagochtend ging de wedstrijd officieel van start. De eerste klassementsproef werd goed doorstaan. Op de verbindingsetappe naar de tweede proef kreeg de equipe te maken met een lekke band. “Door het wisselen van die band kwamen we iets te laat bij de tweede klassementsproef aan,” vertelt Paul Souman aan RallyNieuws. “We zijn daardoor wat later van start gegaan en hebben wat voorzichtiger gereden. We hadden immers geen reservewiel meer en moesten dus beheerst met onze banden omgaan.”

Energie

De tweede opvolgende klassementsproeven telden elk ruim 17 kilometers. Hoewel de Peugeot makkelijker te rijden is dan de Opel Adam, kostten die proeven ons veel energie,” erkent Paul naderhand. De equipe stond na de eerste boucle op een 50e plaats in het algemeen klassement.

In de twee komende boucles met de resterende acht klassementsproeven kon het tempo steeds een beetje verder opgeschroefd worden. “Er zit nog zoveel meer in de auto dan we er nu uit kunnen halen,” laat Paul weten. “We zullen daarom de komende tijd extra gaan testen om zo vertrouwd mogelijk met de auto te worden en de potentie beter te gaan benutten.” Uiteindelijk werd de 45e plaats behaald met de auto die verder geen problemen meer heeft gekend.

Hoewel het team de focus op net Nederlandse Rallykampioenschap heeft liggen, zal het zoveel mogelijk ook deelnemen aan buitenlandse wedstrijden. “We zullen ter voorbereiding op de ELE Rally gaan deelnemen aan de Sezoensrally bij Bocholt,” zegt Paul. “Daarnaast gaan we nog extra testen. Er zit nog heel veel potentie in de auto, dat moeten we echt optimaal zien te benutten. Daarvoor zal ik ook mijn rijstijl aan moeten passen en beter onze rempunten gaan bepalen, want in die rempunten valt nog veel te winnen,” kijkt Paul tevreden terug op de South Belgian Rally.

bron: Paul Souman Rallysport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com