RallyNieuws
Paul Souman & Arjen Alons - Peugeot 208 Rally4 - Twente Rally 2022
Paul Souman & Arjen Alons - Peugeot 208 Rally4 - Twente Rally 2022

Paul Souman Nederlands Rally Kampioen RC4

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober werd rondom het Twentse Hengelo de Rocar-Tech Twente Rally verreden. In deze laatste wedstrijd van het seizoen 2022 stonden nog een aantal kampioenschappen op het spel. Eén van de kanshebbers waren Paul Souman en zijn navigator Arjen Alons. Zij moesten echter eerst afrekenen met 16 klassementsproeven waarbij zo’n 158 kilometer tegen de klok moest worden gestreden.

Na het op het nippertje mislopen van het Nederlands Short Rally kampioenschap in 2021, was Paul erop gebrand dit seizoen dit recht te gaan zetten. Met een nieuwe auto, de Peugeot 208 Rally4, ging hij de strijd aan in het Nederlands Rally Kampioenschap, waar de concurrentie groter is.

Overleven

“We zijn de zaterdagavond relatief rustig begonnen,” vertelt Paul. “Het was koud, maar vooral nat en glad. Daarnaast vind ik het rijden in het donker ook een extra uitdaging. Het was voor ons dus overleven. Op zondag waren de omstandigheden gelukkig beter, hoewel de eerste proeven in de vroege ochtend nog wat vochtig waren van de dauw.”

De organisatie had, inmiddels traditiegetrouw, de showproef rondom de Diamantstraat in Hengelo wederom in het programma opgenomen. “Die proef die ligt mij wel,” laat Paul weten. “op dergelijke proeven voel ik me erg thuis. Na de eerste keer dat we die proef reden, hebben tijdens het volgende servicemoment de banden gewisseld. We hebben nieuwe soft-banden laten monteren. Daar reageerde de auto duidelijk beter op. Na de opvolgende boucle hebben we ook de demping van de auto wat harder gezet. Dat kwam de beheersbaarheid van de auto flink ten goede.” Paul kon de Peugeot 208 Rally4 nu nog beter ‘zetten’ waardoor de snelheid er goed inbleef.

Onderweg werd ook nog een foutje gemaakt. Gelukkig zijn ze er niet vanaf gegaan. “We hebben een klein foutje gemaakt waardoor we een flink aantal seconden verloren. Ook op het onverhard hebben we wat tijd verloren. We moesten een vastzittende deelnemer passeren. Dat heeft ons wat extra tijdsverlies opgeleverd.”

Punten

Desalniettemin zijn Paul en Arjen toch blij met het resultaat in deze editie van de Twente Rally. Van de 15 deelnemers in onze klasse RC4, wisten er slechts zeven de finish te behalen. Daarmee hebben zowel Paul als Arjen voldoende punten verzameld om in de klasse RC4 tot kampioen uitgeroepen te worden. “Met dit resultaat hebben we ons enigszins gerevancheerd voor het afgelopen seizoen,” laat Paul weten.

Het seizoen is nu ten einde. Daarmee beginnen dan ook weer de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De auto wordt weer helemaal nagekeken en binnen het team worden de plannen voor volgend jaar alweer besproken.

bron: Paul Souman Rallysport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com