RallyNieuws
Paul Souman & Arjen Alons - Peugeot 208 Rally4 - GTC Rally 2022
Paul Souman & Arjen Alons - Peugeot 208 Rally4 - GTC Rally 2022

Paul Souman vindt ritme in GTC Rally

Op zaterdag 9 juli werd de GTC Rally verreden. Deze wedstrijd werd verreden rondom de Brabantse plaats Achtmaal. Een dorp dat nauwe banden met deze wedstrijd heeft en waar één van de klassementsproeven door het dorp voert. Een klassementsproef die de sinistere bijnaam ‘De Hel’ draagt. Eén van de deelnemende equipes die zich aan deze hel waagt, is de equipe die bestaat uit rijder Paul Souman en zijn navigator Arjen Alons.

Verlichting

Daar waar menig rally al in de ochtend begint, gaat de GTC Rally pas in de namiddag van start en wordt een groot deel van het parcours in het donker verreden. “Gelukkig heb ik geen probleem met het rijden in het donker,” verteld Paul Souman. “Daarnaast is de verlichting van de Peugeot 208 Rally4 erg goed en kunnen we de afstanden goed inschatten.”

“Tijdens de verkenningen al kregen we een goed gevoel over deze wedstrijd,” aldus Paul. “Ajren en ik waren er van overtuigd dat dit ‘onze’ wedstrijd zou gaan worden. We zijn begonnen met de setup van de auto uit de Vechtdalrally. We gingen als 27e van start en hebben één plaatsje toe moeten geven. In onze klasse RC4 hebben we ons prima in het middenveld weten te handhaven. Tijdens de eerste service op het serviceterrein bij Achtmaal, hebben we de auto iets zachter afgesteld en nieuwe banden gestoken.”

Tol

Na tweede rondgang langs de vier klassementsproeven bleek de wedstrijd voor veel deelnemers zijn tol te eisen. In de klasse RC4 waren inmiddels vier concurrenten weggevallen. Paul had zicht op de derde plaats met iets meer dan zes seconden achterstand. In het algemeen klassement hadden Paul en Arjen zich inmiddels opgewerkt naar een 20e plaats.

Tijdens het tweede servicemoment werd de auto toch weer iets harder gezet. Daarentegen werd een wat zachtere band gemonteerd. “Met deze setup zijn de nacht ingegaan. Alles ging goed. Op klassementsproef tien verloren we achter tijd. Een deelnemer  ging van het parcours af en dat kostte ons wat tijd. Die werd helaas niet gecorrigeerd. Desondanks hebben we fijne wedstrijd gereden en zijn we in het algemeen klassement opgeklommen naar een 18e plaats en in de klasse RC4 zijn we uiteindelijk tweede geworden.”

Stand

In het Nederlands Rally Kampioenschap staat Paul op de tiende plaats. In de klasse RC4, waarin de auto is ingedeeld, staan Paul op de derde plaats. “Daar zijn we zeker niet ontevreden over,” laat Paul weten. “De auto heeft nog veel meer potentie. We moeten kilometers maken om de auto door en door te leren kennen en mijn rijstijl verder te ontwikkelen. Wellicht dat we in de zomerstop nog ergens kilometers kunnen maken, wellicht in België in de Stellantis Cup.”

De Nederlandse rallysport gaat nu de zomerstop in. Na de vakantie staan nog de Hellendoornrally en de Twente Rally op het programma.

bron: Paul Souman Rallysport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com