RallyNieuws
Roald Leemans & Christiaan Paul van Waardenburg - Citroën DS3 R3T - Visual Art Rally 2018
Roald Leemans & Christiaan Paul van Waardenburg - Citroën DS3 R3T - Visual Art Rally 2018

Pech in het kwadraat voor Roald Leemans in Visual Art Rally

Start

Aan de start van de Visual Art Rally van afgelopen zaterdag stond ook de jonge Brabander Roald Leemans. In zijn bijzonder uitgedoste Citroën DS3 R3T maakte hij zich, samen met navigator Christiaan Paul van Waardenburg, op voor 112 wedstrijdkilometers. De organisatie had drie klassementsproeven in de regio uitgezet, die elk drie keer verreden moesten worden.

Gevoel

“Ik heb de auto steeds afgesteld zoals men vond dat hij zou moeten staan. Naarmate ik langer in die auto rijd, stel ik hem steeds verder naar mijn eigen gevoel en rijstijl af. Dat lijkt zich inmiddels terug te gaan betalen. De tijden worden steeds sneller en ik kan steeds wat agressiever met die auto omgaan,” zegt Roald Leemans. “We begonnen met een goed gevoel aan deze wedstrijd. We hebben betrekkelijk weinig aan de auto hoeven doen, sinds de Zuiderzeerally. Helaas hebben we de wedstrijd niet kunnen uitrijden en dat is erg frustrerend!”

Greppeltje

“In de eerste boucle kwam ik een deelnemer tegen die bij een splitspunt in de rondkoers niet wist welke kant op te gaan. Hij stond daarbij midden op de weg, zodat ik er niet langs kon. Dat betekent onnodig tijdverlies. Ook hadden we te zachte banden gemonteerd. Ik remde op een gegeven moment te laat en schoot een beetje door. Daarbij belandde ik in een greppeltje. Gelukkig kon ik daar, met hulp van een omstander, snel weer uit komen,” vertelt Roald.

Band

In de tweede boucle werden Roald en Christiaan Paul opnieuw opgehouden; weer door dezelfde deelnemer als in de eerste boucle. Ook kreeg de equipe te maken met een lekke band. “Die hebben we snel gewisseld, vertelt Roald. “We hadden wel hardere banden gemonteerd tijdens de service maar de reserveband had de zachte compound. Daardoor werd de auto erg instabiel en dweilde alle kanten op.”

Knallen

In de derde en laatste boucle van drie klassementsproeven wilde Roald dan eindelijk eens gaan knallen. De auto is goed, de banden zijn goed, nu moet het maar eens gebeuren. Althans dat was de gedachte. “Op de zevende klassementsproef brak een steun van de versnellingsbak af. Daarmee was het voor ons over en uit,” zegt een teleurgestelde Roald Leemans.

Goed

“Het zat ons deze wedstrijd echt niet mee. De auto was gewoon goed en met de hardere banden in de tweede boucle had het er uit moeten komen. Dat lukt dan allerlei oorzaken niet. Daarna hebben we alles op alles gezet voor de derde boucle en dan breekt die steun…”

Volgende

De DS3 R3T wordt nu klaar gemaakt voor de volgende rally. Dat is de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”. Dit in het kader van de deelname aan de FIA Benelux Rally Trophy. Deze wedstrijd wordt op vier en vijf mei rond het Duitse Sulingen verreden.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com