RallyNieuws
Rick Lubberding & Mark Kuipers - Opel Adam - Circuit Short Rally 2018
Rick Lubberding & Mark Kuipers - Opel Adam - Circuit Short Rally 2018

Pech laat HART stranden in koude Circuit Short Rally

Op zaterdag 24 februari nam het HART (HAN Automotive Rally Team) deel aan de 7e Circuit Short Rally op het circuit van Zandvoort. De Short Rally kende vier klassementsproeven met een toale afstand van bijna 52 kilometer op snelheid. De eerste twee proeven werden verreden in normale rijrichting, terwijl de laatste twee proeven in de tegenovergestelde richting verreden werden. De equipe, met als coureur Rick Lubberding en navigator Mark Kuipers, startte met deze wedstrijd hun tweede seizoen.

Rustig

Op deze zeer koude zonnige dag werd besloten om op de eerste proef rustig te beginnen, aangezien er ook geen mogelijkheden waren om de banden op te warmen. Op deze eerste proef werd de equipe, na nog kort opgehouden te worden door een andere equipe, een 20e tijd algemeen genoteerd van de 51 gestarte deelnemers. Nadat er een service was geweest kon er gestart worden aan de tweede proef. Op deze proef werd een 15e tijd algemeen genoteerd en hiermee stond de equipe op een 15e plek in het algemene klassement en tweede in de klasse.

Vermogen

Na een service van 1,5 uur kon er gestart worden voor de laatste twee proeven. Op de derde klassementsproef werd een 14e tijd algemeen genoteerd. Nadat er nogmaals een service was ging de vierde en tevens laatste proef van start. Tijdens deze proef spinde de equipe een keer op het asfalt, maar ze konden direct hun weg vervolgen. Helaas een paar honderd meter verder leverde de motor van de Opel Adam plots nauwelijks meer vermogen. Langzaam reed de equipe door naar de finish. Wel met een ronde te weinig, wat betekend dat ze de snelste tijd in de klasse plus vijf minuten toegewezen kregen. Hierdoor zakte de equipe terug naar een 33e plek algemeen. Later bleek dat de bobine kapot was gegaan.

Emmeloord

De volgende rally voor het HART is op zaterdag 17 maart rondom Emmeloord. Hier zal het HART deelnemen met de Opel Adam aan de Zuiderzee Short Rally en de Zeebodem Short Rally.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com