RallyNieuws
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Toyota GR Yaris - Twente Rally 2022
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Toyota GR Yaris - Twente Rally 2022

Pech voor zeer snelle Vrielink in Twente

Op de vrijdagavond in de Twente Rally laten Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans zien wat voor snelheid er in de Toyota GR Yaris zit. Met twee keer de achtste en twee keer de zevende tijd, tussen onder andere snelle R5-auto’s, zit Vrielink verwikkeld in een spannende strijd om de nationale rallytitel. Op de tweede proef op zaterdag gaat het echter mis voor Vrielink en Crooijmans en moeten zij vroegtijdig de wedstrijd staken.

Kansen

“De snelheid lag zo hoog,” vertelt Vrielink. “Wij mochten direct achter de top tien starten, omdat wij nog meededen om de titel. Daardoor konden wij meteen zien hoe onze snelheid was ten opzichte van onze concurrenten, Lambert Parren en Ingo ten Vregelaar. Het ging echt heel erg goed en na de eerste dag lagen wij op de achtste plaats met nog alle kansen open. En het was niet makkelijk, het was glad en een klein foutje kan dan zwaar worden bestraft.”

Op zaterdag opende Vrielink wederom snel. “De verschillen tussen Lambert en Ingo die bleven klein, in de tussenstand lagen wij op zeven seconden van Lambert en 14 van Ingo. Wij waren afhankelijk van wat zij zouden doen voor onze kampioenschapskansen, dus eigenlijk was het wachten op een foutje van hen. Helaas waren wij diegenen die het foutje maakten, we komen door een hele snelle rechterbocht, de auto begint te glijden en plots staan we stil. Een crash hoort bij de sport, gelukkig hebben Glenn en ik niets, dat is het belangrijkste.”

Tevreden

Vrielink is daarentegen wel tevreden met het seizoen. “Uiteindelijk worden wij tweede in de RC/NC2 klasse en vierde in het nationaal kampioenschap. Dit is mijn tweede seizoen in de rally, dus dat is een geweldig resultaat. We hebben ook de Toyota GR Yaris Challenge en het Junior kampioenschap gewonnen, dus ons seizoen is zeer geslaagd. En dat kan ik niet doen zonder Glenn, die geen fout heeft gemaakt; mijn monteurs, die er altijd voor hebben gezorgd dat de auto weer klaar was; de ondersteuning van Hans Weijs Motorsport, mijn familie en vrienden, natuurlijk ook alle sponsoren en de club van 50 en, niet te vergeten, de fans!”

bron: Vrielink Dakwerk Motorsport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com